Siirry sisältöön

Ilmaisia taksimatkoja kotona asuville sotaveteraaneille

Julkaistu 24.2.2017 11.56

Tamperelaiset ja orivesiläiset kotona asuvat sotiemme veteraanit saavat tänä vuonna ilmaiseksi 40 yhdensuuntaista taksimatkaa. Lisäksi heillä on mahdollisuus valita 1 300 eurolla palveluja kotiinsa. Palvelu voi olla esimerkiksi siivousta, aterioita, jalkojenhoitoa, hierontaa tai pieniä kodin muutostöitä.

Taksimatkat ja kotiin annettavat palvelut maksetaan Valtiokonttorin määrärahalla. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden johdosta määrärahaa on lisätty tälle vuodelle.

– Veteraanien tukitoimia saadaan vuosi vuodelta paremmiksi, se on kaupungilta ja valtiolta paitsi hyvää vanhusten hoitamista niin myös sivistynyttä isänmaallisuutta ja kiitollisuudenosoitus, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Kotiin valittavien palveluiden valikoima on monipuolistunut sekä veteraanikohtainen tukisumma kasvanut 1 200 eurosta 1 300 euroon.

– Itsenäisyyden juhlavuotena Tampere haluaa muistaa sotaveteraaneja ja lisätä heille niitä palveluita, joita he itse ovat eniten toivoneet, kertoo apulaispormestari Mikko Aaltonen.

Taksimatkat käyttöön maaliskuun alussa

Tamperelaisille ja orivesiläisille veteraaneille lähetetään maaliskuun alussa kirje, jossa kerrotaan heille tarjottavista eduista. Kirjeessä on myös ohjeet taksimatkoihin sekä Tampereen veteraanikortti, joka pitää ottaa mukaan ilmaisille taksimatkoille.

Ilmaisia taksimatkoja voi käyttää maaliskuun alusta vuoden 2017 loppuun saakka. Ne on tarkoitettu asiointiin ja virkistykseen, Kelan korvaamiin terveydenhuoltomatkoihin niitä ei voi käyttää. Tamperelaiset veteraanit voivat käyttää matkoja Tampereen kaupungin alueella sekä Vatialan hautausmaalla, Ilkon kurssikeskuksessa ja Pitkänniemen alueella käymiseen. Orivesiläiset veteraanit voivat matkustaa Oriveden kaupungin alueella.

Veteraani pääsee ilmaiselle taksimatkalle ottamalla taksin tolpalta ja näyttämällä Tampereen veteraanikorttia. Taksin voi myös tilata vähintään tuntia ennen matkan alkua kuljetustenohjauskeskuksesta esimerkiksi soittamalla numeroon 03 5653 4115 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Matkalle saa ottaa tarvittaessa maksutta mukaan saattajan.

Valtiokonttorin linjauksen mukaisesti taksimatkat ja kotiin annettavat palvelut eivät valitettavasti koske pitkäaikaisessa laitoshoidossa tai tehostetun palveluasumisen piirissä olevia tai yli 10 prosentin elinkorkoa saavia veteraaneja eikä veteraanien puolisoita.

Veteraaneille omat asiakasohjaajat

Tampereen kaupunki on palkannut myös kaksi pelkästään veteraanien asioihin keskittyvää asiakasohjaajaa. Heiltä saa apua esimerkiksi ilmaisten taksimatkojen ja kotiin annettavien palvelujen tilaamiseen. Heidät tavoittaa numeroista 040 768 9078 ja 040 664 5928.

Kevään aikana asiakasohjaajat soittavat kaikille veteraaneille sekä tulevat tarvittaessa veteraanin kotiin keskustelemaan, millaisia palveluja hän tarvitsee.

Piirroskuva: suomi 100 -tunnus

Lisätietoja

Veteraanien asiakasohjaajat
Sanna Gren
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]

Katja Hakkarainen
puhelin 040 621 0953
sähköposti [email protected]