Siirry sisältöön

Vastaa karttakyselyyn Tampereen skeitti- ja BMX-pyöräilypaikoista

Julkaistu 23.2.2017 11.38

Miten toimivia nykyiset skeitti- ja BMX-pyöräily-ympäristöt ovat? Miten niitä tulisi kehittää, ja tarvitaanko uudenlaisia paikkoja esimerkiksi skuuttailulle eli temppupotkulautailulle ja bleidaukselle eli temppurullaluistelulle? Karttakysely on avoinna 24.3.2017 saakka. Näkemyksiä harrastajilta toivotaan skeitin ja BMX-pyöräilyn ympäristöjen viherpalveluohjelman 2018 – 2028 pohjaksi.

Viherpalveluohjelmassa tullaan esittämään nykyisten skeitin ja BMX-pyöräilyn ympäristöjen kehittämis- ja kunnostamistarpeet sekä yleissuunnitelma uusien harrastuspaikkojen sijoittamisesta. Kyselyyn toivotaankin runsaasti vastuksia, jotta käyttäjien toiveet saadaan kartoitettua mahdollisimman laajasti ohjelmaa varten.

Tampereen kaupunki ja harrastusyhdistykset ylläpitävät tällä hetkellä neljää vakituista ja kolmea väliaikaista skeittipaikkaa sekä neljää erilaista BMX-pyöräilyn paikkaa. Harrastuspaikat sijaitsevat puistoissa, liikunta-alueilla sekä koulujen pihoilla. Ajanmukaisin ja monipuolisin on vuonna 2015 valmistunut Iso-Vilusen skeitti-, BMX- ja trial-pyöräilypuisto. Lisäksi kaupunkiympäristö toimii itsessään skeittauksen, BMX-pyöräilyn, skuuttauksen ja bleidauksen harrastepaikkana.

Kun skeitti- ja BMX-pyöräily-ympäristöjen viherpalveluohjelmaluonnos valmistuu, se tulee vielä nähtäville. Luonnoksessa kerrotaan myös kyselyn tuloksista.

Iso-Vilusen skeikki-, BMX- ja trial-pyöräilypuisto
Iso-Vilusen harrastuspuistosta löytyvät tasokkaat skeitti-, BMX-polkupyörä- ja trial-polkupyöräradat.
Kuva: Iso-Vilusen BMX-rata
Iso-Vilusen BMX-rata sopii kaiken tasoisille harrastajille.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki/ Viheralueet ja hulevedet: Projektivastaava
Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288

Tampereen kaupunki / Viheralueet ja hulevedet:
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 03 5656 5688

Kaarikoirat ry, yhteyshenkilö:
Teemu Grönlund
puhelin 050 348 2108

Tampere Bike Club, yhteyshenkilö:
Jani Vesikko
puhelin 040 913 5039

Airtime ry, yhteyshenkilö:
Jukka Mäennenä
puhelin 040 514 7531