Siirry sisältöön

Muutoksia kirjastomaksuissa 1.3. alkaen

Julkaistu 23.2.2017 8.44

Tampereen kaupunginkirjaston varausmaksut poistuivat vuodenvaihteessa. Maaliskuun alusta alkaen otetaan käyttöön uusi noutamattoman varauksen maksu. Samalla kaukopalvelutilauksesta perittävä maksu nousee 4 euroon.

Tampereen kaupunginkirjasto alkaa maaliskuun 1. päivästä alkaen periä noutamattomista varauksista 1 euron suuruista maksua. Poikkeuksena ovat lasten- ja nuortenaineistoon kohdistuvat varaukset ja alle 15-vuotiaiden tekemät varaukset, joista ei peritä noutamattoman varauksen maksua. Myöskään toisesta PIKI-kirjastosta tehtävistä seutuvarauksista ei peritä muita maksuja normaalin 2 euron seutuvarausmaksun lisäksi.

Noutamattoman varauksen maksun käyttöönotto liittyy varausmaksujen poistoon. Aineiston varaamisesta oman kunnan kirjastosta tuli Tampereella maksutonta vuodenvaihteessa uuden kirjastolain astuttua voimaan, ja varausmäärien odotetaan kasvavan. Myös muissa PIKI-kunnissa samansuuruinen noutamattoman varauksen maksu on joko jo käytössä tai asia on valmistelussa.

Kaukopalvelumaksut yhdenmukaisiksi PIKI-alueella

Myös kaukopalvelutilauksen maksu muuttuu Tampereen kaupunginkirjastossa 1.3. alkaen. Jatkossa kaukopalvelutilauksesta peritään 4 euroa/tilaus aiemman 3 euron sijaan. Lisäksi kaukopalvelutilauksesta veloitetaan lähettävän kirjaston mahdollisesti perimät kulut. Kaukopalvelun tilausmaksut ovat nyt samansuuruiset lähes koko PIKI-alueella.


Lisätietoja

PIKI-kirjastot
Koordinaattori
Pirjo Järvinen
puhelin 040 800 7829
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi