Siirry sisältöön

Toteuta oma ympäristönsuojelutempaus ja hae avustusta

Julkaistu 22.2.2017 13.35

Omaehtoiseen ympäristönsuojeluun voi nyt hakea avustusta. Hakuaikaa on 17.3.2017 saakka. Avustusta voivat hakea yhteisöt tai yksityiset henkilöt hankkeisiin, jotka edistävät ympäristönsuojelua tai luonnon monimuotoisuutta, lisäävät ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä tai vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä.

Kuva: Ympäristöä hoidetaan talkoilla
 

Avustettavia hankkeita voivat olla erilaiset tempaukset tai tapahtumat, esimerkiksi roskien kerääminen sovitulta alueelta, ketotalkoot ketokasvillisuuden säilyttämiseksi, talkoot vieraslajien poistamiseksi luonnosta tai kaupunkiviljely.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustettavan toiminnan laatuun, laajuuteen ja vaikuttavuuteen. Toiminnan tulee kohdentua Tampereelle. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin.

Jaettavista avustuksista päättää ympäristö- ja rakennusjaosto kevään aikana. Viime vuonna avustusta myönnettiin 20:lle hakijalle muun muassa lähiympäristön ja rantojen siivoustalkoisiin, kaupunkiviljelyyn, vieraslajien kitkemiseen, tapahtumien ja neuvontailtojen järjestämiseen ja mallikasvimaan toteuttamiseen. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 100 eurosta 1100 euroon.

Lisätietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät verkosta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Marjatta Salovaara
puhelin 050 5951101
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen