Siirry sisältöön

Palvelukeskittymien yhteinen tunnus ohjaa palveluiden ja toiminnan pariin

Julkaistu 15.2.2017 14.34

Tampereen kaupungin toimintamallissa alueellisia palveluita keskitetään nykyisiin ja tuleviin hyvinvointikeskuksiin ja lähitoreille. Palvelukeskittymissä tarjotaan useita palveluita ja yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja saman katon alla. Palvelut ja toiminnot voivat olla kaupungin, yhdistysten ja asukkaiden toteuttamaa, mutta myös kaupallisia.

 

Palveluiden ja kohtaamispaikkojen löytämistä helpottamaan on luotu palvelukeskittymien yhteinen tunnus, joka otetaan vähitellen käyttöön kaikissa hyvinvointikeskuksissa ja lähitoreilla. Tunnuksen avulla löytyvät jatkossa myös muut merkittävät palvelukeskittymät kuten Tipotie ja Sarvis.

Palvelukeskittymien yhteisen visuaalisen ilmeen avulla kuntalaisten on helppo löytää Tampereen kaupungin ja muiden toimijoiden tuottamien palveluiden pariin sekä yhteisöllisiin kokoontumistiloihin. Kukanlehdistä ja palvelukeskittymän nimestä koostuvaa tunnusta käytetään laajasti esimerkiksi kylteissä ja palveluiden esittelymateriaaleissa.

Palvelukeskittymien yhteistä tunnusta käytetään kaikkien hyvinvointikeskuksissa ja lähitoreilla järjestettävien palveluiden ja toiminnan yhteydessä riippumatta palveluntarjoajasta. Palvelukeskittymissä toimivat Tampereen kaupungin yksiköt, kuten kirjastot ja terveysasemat, käyttävät tämän tunnuksen lisäksi kaupungin virallista vaakunatunnusta.


Palvelukeskittymien uusi yhteinen tunnus on jo näkyvissä Koilliskeskuksen seinässä.

Tunnus otettiin ensimmäisenä käyttöön syksyllä 2016 avatussa Koilliskeskuksessa. Keväällä 2017 se otetaan käyttöön Lielahtikeskuksessa, ja vähitellen myös muissa palvelukeskittymissä. Lähitorien nykyisestä piparkakkutunnuksesta luovutaan.

Tampereella on tällä hetkellä kaksi alueellista hyvinvointikeskusta, Lielahden kauppakeskuksessa toimiva Lielahtikeskus ja Linnainmaan Prisman yhteyteen avattu Koilliskeskus. Keväällä 2018 avautuu seuraava hyvinvointikeskus, Tesomantori. Koilliskeskuksella ja Tesoman alueella on omat alueelliset verkkosivut, joilta saa vaivattomasti tietoa keskuksen ja alueen palveluista ja tapahtumista. Hyvinvointikeskuksia ja joitain lähitoreja voi myös seurata Facebookissa.

Alueellisina kohtaamispaikkoina toimivia lähitoreja on Tampereella tällä hetkellä neljä: Tammelan lähitori sekä Härmälän alueella Kuuselan, Pyynikin ja Amurin alueella Peurankallion ja Hervannassa Keinupuiston lähitorit.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila