Siirry sisältöön

Tampere myy osakkeita vajaalla miljoonalla eurolla

Julkaistu 14.2.2017 17.06

Tampereen kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto päätti 14.2.2017, että kaupungin omistamat Pikespo Invest Oy:n osakkeet myydään Pirkanmaan Investment Group Oy:lle. Osakkeiden kauppahinta on ostotarjouksen mukaan yhteensä 907 108 euroa, ja voittoa kaupasta kirjautuu 295 946,71 euroa.

Osakekauppaa perustellaan sillä, että rahastoyhtiöllä ei ole kaupungille strategista merkitystä ja sen taloudellinen vaikutus on vähäinen.

Pikespo Invest harjoittaa pääomasijoitustoimintaa pääasiallisesti Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Sijoitustoiminnassaan yhtiö keskittyy erityisesti pk-yritysten yritysjärjestelyihin. Vuonna 1984 perustettu yhtiö oli aikanaan ensimmäisiä alueellisia pääomasijoitusrahastoja, joissa julkinen omistus oli merkittävässä roolissa.

Finnveran irtauduttua kaikista pääomarahastoista Tampereen kaupunki on viimeinen suora julkinen omistaja Pikespossa. Nykyinen rahoitusmarkkina ja pääomasijoittamista tekevien yksityisten toimijoiden määrän kasvu on vähentänyt tarvetta julkisille rahastoille.


Lisätietoja

Rahoituspäällikkö
Janne Salonen
puhelin 040 560 0702
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell