Siirry sisältöön

Pahalammenpuiston kunnostussuunnitelmasta voi antaa palautetta

Julkaistu 10.2.2017 9.30

Viinikassa kunnostetaan tänä vuonna Pahalammenpuisto monipuoliseksi ja viihtyisäksi, kaikenikäisiä palvelevaksi viheralueeksi. Puistoon rakennetaan muun muassa uusi leikkipaikka. Lisäksi kunnostetaan polkuverkostoa ja pelikenttää sekä kohennetaan ranta-aluetta. Kunnostussuunnitelmasta voi antaa palautetta 26.2.2017 saakka.

Puiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 10.–26.2.2017 puistossa, palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B sekä verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto. Puistosta suunnitelmataulu löytyy lammen eteläpuolelta Puistonperä-kadun päästä.

Pahalammenpuisto rajautuu vilkasliikenteisiin Lempääläntiehen ja Viinikankatuun sekä pienkerrostaloalueisiin. Näkymää hallitsee puiston keskellä oleva Pahalampi. Puistossa on tällä hetkellä kaksi lähileikkipaikkaa, lentopallokenttä ja kivituhkapintainen pelikenttä. Lampeen on istutettu peilikarppeja.

Puiston eteläosaan rakennetaan uusi leikkipaikka

Puiston eteläosaan, pelikentän läheisyyteen, rakennetaan kokokaan uusi leikkipaikka, joka korvaa nykyiset poistettavat leikkipaikat. Leikkivälineiksi uudelle leikkipaikalle on valittu keinu, tasapainoiluväline, kuppikaruselli, jousikeinuja, hiekkaleikkipaikka ja kiipeilyteline. Pelikentän läheisyydestä löytyy aikuisille mitoitettu rekkiteline.

Pelikentälle laitetaan tekonurmi sekä suoja-aidat kentän päätyihin. Pohjoisosassa oleva lentopallokenttä säilytetään. Uusi leikkialue valaistaan. Puiston ja pelikentän valaistus on uusittu vuonna 2016. Penkit ja roska-astiat uusitaan.

Puiston avoimuutta lisätään poistamalla huonokuntoisia puita ja pensasistutuksia. Tilalle istutetaan keväällä kukkivia puita kuten koristeomenapuita ja pihlajia. Myös rannasta poistetaan huonokuntoista pensaikkoa. Itärannalle rakennetaan kapea laiturirakenne. Väylästö säilyy pääosin nykyisellään, osa polkuyhteyksistä kunnostetaan kivituhkapintaiseksi.

Poistuvat leikkipaikat maisemoidaan siten, että ne liittyvät luontevasti ympäröivään puistoalueeseen.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin +358408062895