Siirry sisältöön

Kalevan lukion vatsatautiepidemiaa selvitetään

Julkaistu 9.2.2017 14.03

Kalevan lukiosta on raportoitu vatsatautia noin kymmeneltä oppilaalta ja henkilökunnan jäseneltä. Oireet ovat alkaneet 8.-9.2.2017 välisenä yönä. Epidemian aiheuttajaa selvitetään parhaillaan.

Alustavan tiedon mukaan sairastuneilla on ollut erityisesti oksentelua, pahoinvointia ja kuumetta. Sairastuneet ovat eri luokilta. Koulussa ei ole ollut tällä viikolla erityisiä tapahtumia tai vesijohdon putkitöitä. Keittiön toiminnassa ei ole ollut alustavan tiedon mukaan häiriöitä tai poikkeamia eikä keittiöhenkilökunnalla ole todettu vatsatautia.

Sairastuneilta tutkitaan virus- ja bakteerinäytteitä taudin aiheuttajan selvittämiseksi. Oireet viittaavat ensisijaisesti joko toksiiniperäiseen altistukseen (S. aureus, B. cereus) tai virusinfektioon (norovirus, sapovirus).

Koska koulussa on alkamassa ylioppilaskirjoitukset, tiloissa suoritetaan tehopesut ja desinfiointi tänään. Sairastuneet potilaat sijoitetaan kirjoitusten ajaksi omaan luokkaansa. Koulun noin 500 oppilaan joukossa tehdään epidemiaselvitys ja kysely mahdollisen elintarvike- tai vesialtisteen selvittämiseksi. Myös henkilöstä toiseen tapahtunut virustartunta on mahdollinen.


Lisätietoja

Hygieenikkoeläinlääkäri
Katri Jalava
puhelin 040 806 3661

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562