Siirry sisältöön

Holvastissa tehdään metsänhoitotöitä Toispuolisenpuistossa ja Silapuistossa

Julkaistu 1.2.2017 14.47

Holvastissa on aloitettu metsänhoitotyöt tammi-helmikuun vaihteessa Toispuolisenpuistossa ja Silapuistossa. Metsäisillä puistoalueilla ja viherkaistoilla avataan näkymiä, harvennetaan huonokuntoisia puita ja vahvistetaan metsän uudistumista sekä parannetaan viheralueiden käytettävyyttä. Työt kestävät parisen viikkoa.

Puistoalueet sijaitsevat Hussankadun varrella, Toispuolisenpuisto Raudikonkadun itäpuolella ja Silapuisto länsipuolella. Hoitotöitä tehdään myös Hussankadun ja Raudikonkadun kulmauksessa olevalla rämealueella, jossa harvennetaan tiheää pienpuustoa ja alikasvosta.

Mäntyvaltaisessa Toispuolisenpuistossa avataan näkymiä sekä kaadetaan lehtivesakkoa ja vauriopuita. Leikkipaikan tiheä reunametsä siistitään pienpuustoa ja alikasvosta harventamalla. Myös pelikentän reunalta poistetaan puuryhmiä ja harvennetaan nuoria puita. Toispuolisenpuistoa kunnostetaan tulevana kesänä. Puisto monipuolistuu uusilla leikki- ja kuntoiluvälineillä, ja pelialueita laajennetaan. Puistossa uusitaan myös varusteita ja valaistus.

Silapuistossa kasvaa vanhoja mäntyjä ja kuusia sekä lehtipuita. Puistossa avataan näkymiä ja tuodaan mäntyjä esiin poistamalla kuusia. Myös vaurioituneet puut poistetaan. Lisäksi harvennetaan lehtipuustoa reuna-alueelta sekä poistetaan vesakkoa.

Työt tehdään yhdyskuntalautakunnassa hyväksytyn metsänhoitosuunnitelman mukaisesti.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Petri Kujala
puhelin 050 062 8295


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen