Siirry sisältöön

Kirjastomaksut voi nyt maksaa myös verkossa

Julkaistu 1.2.2017 14.01

Tampereen kaupunginkirjasto otti 1. helmikuuta käyttöön verkkomaksutoiminnon. Jo aiemmin palvelun ovat PIKI-kunnista ottaneet käyttöön Kangasala, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

PIKI-verkkokirjastossa voi nyt maksaa kirjastomaksuja, kuten myöhästymis- ja seutuvarausmaksuja. Asiakas näkee verkkokirjaston Maksut-kohdassa itselleen kertyneen saldon ja voi halutessaan maksaa sen heti pois oman pankkinsa verkkopankkitunnuksilla.

Samalla kertaa voi maksaa kaikkien niiden PIKI-kuntien maksuja, jotka ovat ottaneet verkkomaksutoiminnon käyttöön. Kuntakohtainen minimimaksu on 1 euro. Verkkomaksamisen käyttöönotosta huolimatta kirjastomaksut voi jatkossakin maksaa myös paikan päällä useimmissa kirjastoissa.

- Monet asiakkaat ovat toivoneet mahdollisuutta maksaa kirjastomaksuja verkossa. Nyt voimme tarjota myös tältä osin joustavampaa asiakaspalvelua, kun verkkokirjastossa voi lainojen uusimisen ja varausten teon lisäksi hoitaa myös maksut kuntoon, verkkopäällikkö Petri Tonteri Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Verkkomaksaminen ja muut sähköiset palvelut tuovat perinteisten palveluiden rinnalle lisää valinnanvaraa mahdollistamalla asioiden hoidon missä ja milloin vain. Uutena sähköisenä palveluna Tampereen kaupunginkirjaston kotisivuille on avattu myös chat, jossa asiakkaat voivat kysyä kirjaston palveluista henkilökunnalta.

PIKI-verkkokirjaston ohje verkkomaksamiseen:

Voit maksaa verkossa niiden kirjastojen maksuja, jotka ovat ottaneet verkkomaksamispalvelun käyttöönsä. Näitä ovat Tampere, Kangasala, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

•Omat tiedot -sivun Kirjastokortin yhteystiedot -kohdassa on oltava sähköpostiosoite.

•Kuntakohtainen minimimaksu on 1 €. Kirjastot toivovat, että asiakkaat maksaisivat suurempia summia kerralla, koska se on edullisempaa kirjastoille.

•Maksurivien lopussa on valintaruutu, joita rastittamalla voi valita maksut, jotka haluat maksaa verkossa. Paina Maksa-painiketta. Maksuja, joiden rivillä ei ole valintaruutua, ei voi maksaa verkossa.

•Maksamisen jälkeen verkkopankista pitää palata palaa-linkkiä pitkin takaisin verkkokirjastoon, jotta maksut poistuvat tiedoistasi.

•Jos maksut eivät maksamisesta huolimatta poistu, ota yhtyettä tai laita palautetta kirjastoon, jolle maksuja maksoit.

Tutustu verkkomaksamiseen:
piki.verkkokirjasto.fiLisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Verkkopäällikkö
Petri Tonteri
puhelin 0400 831 796
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi