Siirry sisältöön

Muistelupaketti tuo mieleen lapsuuden ja vanhemmuuden ensiaskeleet

Julkaistu 31.1.2017 10.34

Miten vauvaa puettiin ja hoidettiin menneinä vuosikymmeninä? Mitä vanhemmilta odotettiin ja miten vanhemmuutta tuettiin? Keskustelu lapsenhoidosta ja vanhemmuudesta on aina ajankohtaista. Vanhojen ja uusien menetelmien etujen ja haittojen vertailu voi olla kiihkeääkin. Tampereen museopalveluissa on valmistunut Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketti, jonka sisältämien museoesineiden avulla voi virittää keskustelua esimerkiksi ikäihmisten muistelutuokioissa.

Muistelupaketissa on mm. vanha nukke ja muita leluja
 


Lapsuus ja lapsenhoito -muistelupaketti on uusi, Tampereen museoiden Kokoelmayksikössä ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITEssa suunniteltu kokonaisuus. Muistelupaketti sisältää 37 esinettä eli vauvan vaatteita ja hoitovälineitä, leluja ja kirjallisuutta. Paketissa on myös hurmaava Pipsa-nukke röyhelövaatteissaan.

Muistelupaketin toteutus on osa Konkarit - ikäihmisten museopalveluja -toimintaa. Toiminta mahdollistaa ohjatut museotuokiot erilaisille ikäihmisten ryhmille palvelukodeissa, vanhainkodeissa ja päiväkeskuksissa sekä yhdistysten tai kerhojen teemailloissa. Museoiden muistelupaketeista suunnitellaan helppokäyttöisiä ja vuorovaikutukseen kannustavia. Pakettien käyttäminen ei edellytä niinkään laajaa asiantuntemusta aiheesta vaan keskustelevaa ja kuuntelevaa työotetta. Esineet voivat toimia muun yhteisen toiminnan, esimerkiksi taide- tai käsityöpajan aiheena. Muistelupaketteja lainataan ryhmätuokioiden ohjaajille ilmaiseksi ja laina-aikojen pituudet on sovittavissa tapauskohtaisesti.


Lisätietoja

Lisätietoja ja varaukset:
Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]

www.tampere.fi/taite/konkarit


Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
TAITE tuottaa kulttuurikasvatuspalveluja, kuten toiminnallisia museo-opastuksia, innostavia työpajoja ja yhteisöllisiä tapahtumia kaikenikäisille tamperelaisille.


Teksti Lila Heinola

Kuvat Lila Heinola