Siirry sisältöön

Vaikeavammaisten asiointi- ja virkistysmatkojen kuljetuspalvelujen omavastuu arvolipun hinnalla

Julkaistu 26.1.2017 18.43

Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta päätti vaikeavammaisten kuljetuspalveluiden omavastuuhinnoista 26.1.2017.

Maaliskuun alusta lähtien vaikeavammaisten kuljetuspalvelujen omavastuuna asiointi- ja virkistysmatkoissa yhdensuuntaiselta matkalta peritään Tampereen ja Oriveden kaupungin alueilla ja vyöhykkeillä A–F sijaitseviin lähikuntiin vyöhykkeiden mukaan määräytyvä joukkoliikenteen arvolipun hinta. Aiemmin omavastuu on määräytynyt kertalipun hinnan mukaisesti.

Vyöhykkeiden ulkopuolella oleviin lähikuntiin suuntautuvista asiointi- ja virkistysmatkoista peritään omavastuuna bussimatkan hintaa vastaava Matkahuollon kilometritaksan eli LM-taksan mukainen hinta.

Työ- ja opiskelumatkat ovat vaikeavammaisille maksuttomia Tampereen ja Oriveden kaupunkien sekä vyöhykkeiden A–F sisällä. Vyöhykkeiden ulkopuolelle suuntautuvista työ- ja opiskelumatkoista yhdensuuntaiselta matkalta peritään kolmen euron omavastuu.

Vaikeavammaisten päivätoimintamatkoista peritään vyöhykkeiden A–F alueella vyöhykkeiden mukaan määräytyvä arvolipun hinta.

Muutokset tulevat voimaan 1.3.2017 alkaen.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Päivi Mattila
puhelin 0500 628 038
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala