Siirry sisältöön

Maijalankankaan kenttä kunnostetaan ja Maijalanpuistikkoon kuntoilupaikka

Julkaistu 26.1.2017 9.25

Länsi-Hervannassa kunnostetaan tänä vuonna Maijalankangasta ja Maijalanpuistikkoa. Maijalanpuistikkoon rakennetaan kuntoilupaikka ja Maijalankankaan puistossa kunnostetaan pelikenttä. Puistojen kunnostussuunnitelmista voi antaa palautetta 9.2.2017 saakka.

Maijalankankaan ja Maijalanpuistikon yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 26.1. – 9.2.2017 Maijalankankaan leikkipaikalla, palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B sekä verkossa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Maijalanpuistikkoon tulee hiekkatekonurmipintainen kuntoilupaikka, jossa voi tehdä tehokkaan kuntoilutreenin muutamalla kuntoiluvälineellä. Puistikon pieni, vain liukumäen käsittävä lähileikkipaikka poistetaan leikkipaikkaohjelman 2012–2020 mukaisesti.

Maijalankankaan leikkipaikan länsipuolella sijaitsevan pelikentän pinta ja valaistus uusitaan. Kentän ja puistokäytävän väliin tulee kolmen metrin korkuinen teräsverkkoaita. Myös kentän pohjoispuolisen käytävän valaistus uusitaan. Maijalankankaan lähileikkipaikalla on hyväkuntoinen ja riittävän monipuolinen välineistö. Huonokuntoisen aidan tilalle tulee metallipylväinen juoksuesteaita, ja leikkipaikka valaistaan.

Maijalankankaan leikkipaikan ja pelikentän väliseen maastoon muotoillaan paikka talviliukumäelle nykyisen polkuyhteyden kohdalle.

Maijalankankaan leikkipaikkaa ympäröivää puustoa harvennetaan poistamalla huonokuntoisimmat ja liian tiheästi kasvavat puut. Suunnitellun talviliukumäen kohdalta poistetaan iso kuusi.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911