Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti siirtää lapset pois yksityisestä päiväkodista

Julkaistu 24.1.2017 19.54

Tampereen kaupungin lasten ja nuorten palvelujen lautakunta on varhaiskasvatuslain (29. pykälä) nojalla päättänyt kieltää pitämästä lapsia yksityisessä ABC-Päiväkodissa. Kielto tulee voimaan maanantaina 30.1.2017.

Lautakunta päätti asiasta 24.1.2017. Lautakunta teki päätökseen lisäyksen, että se edellyttää valvonnan tehostamista päiväkodeissa ja kerhoissa. Lautakuntaa on myös informoitava säännöllisesti ja viipymättä päiväkotien valvonnasta ja mahdollisista epäkohdista.

Tampereen kaupunki on tehnyt asiassa yhteistyötä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Kaupunki järjestää päiväkodissa hoidossa oleville 23 lapselle uuden päivähoitopaikan. Perheet ovat halutessaan voineet ottaa uuden paikan vastaan keskiviikosta 11.1.2017 lähtien. Kaupunki piti ABC-Päiväkodissa päivähoidossa olevien lasten vanhemmille asiasta info- ja keskustelutilaisuuden tiistai-iltana 10.1.2017.

Huoltajat voivat kysyä lisätietoja korvaavista päivähoitopaikoista Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 040 800 7260 (ma–pe klo 9–12) tai sähköpostitse paivahoito.palveluohjaus(at)tampere.fi.

Päätös perustuu esiin tulleisiin sopimusrikkomuksiin ja siihen, ettei toiminnan järjestäminen täytä varhaiskasvatuslain tavoitteita. Yrittäjä on vuonna 2010 saanut sakkotuomion sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvamateriaalin hallussapidosta. Tämän jälkeen hän on sitoutunut kaupungin edellyttämään järjestelyyn, jonka mukaan hän ei toimi lapsiryhmässä yksinään. Tampereen kaupungin suorittamalla valvontakäynnillä todettiin joulukuussa 2016, ettei yrittäjä ole noudattanut tätä sopimusta.

Varhaiskasvatuslain mukaan kaupunki vastaa yksityisten päiväkotien toiminnan valvomisesta alueellaan. Nyt käsillä oleva asia nousi esiin, kun kaupunki on tarkentanut valvontakäytäntöjään syksyn 2016 aikana ja sen myötä tehostanut ennalta ilmoittamattomia valvontakäyntejä.


Lisätietoja

Va. varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen