Siirry sisältöön

Veteraaneille luvassa aiempaa enemmän palveluja ja neuvontaa

Julkaistu 17.1.2017 11.26

Tampereen kaupunki tarjoaa sotiemme veteraaneille monenlaisia palveluja Valtiokonttorin määrärahalla. Määräraha on tänä vuonna aiempaa suurempi, siksi veteraaneille kotiin tarjottavien palvelujen valikoimaa laajennetaan sekä uusina palveluina järjestetään päivätoimintaa ja tarjotaan ilmaisia taksimatkoja. Palvelujen saamista helpotetaan palkkaamalla kaksi pelkästään veteraanien asioihin keskittyvää asiakasohjaajaa.

Uudet veteraanien asiakasohjaajat aloittavat jo alkuvuodesta. He neuvovat ja auttavat veteraaneja kaikkiin etuihin ja palveluihin liittyvissä asioissa. He tekevät myös kotikäyntejä, joilla he yhdessä veteraanin kanssa selvittävät, minkälaista palvelua ja apua hän tarvitsee.

Uusina palveluina valittavana hierontaa, jalkahoitoa, kotihoitoa tai kodin muutostöitä

Vuonna 2016 Tampere käytti ensimmäistä kertaa kokonaan Valtiokonttorilta saadun rintamaveteraanien kotiin vietävien palvelujen määrärahan.

Tänä vuonna kotona asuvien rintamaveteraanien palveluvalikoima laajenee ja tuen määrä kasvaa sadalla eurolla: Nyt veteraani voi valita palveluja kotiinsa 1 300 eurolla vuodessa. Jotta veteraani saisi palvelut vaivattomasti, voi koko tukisummalla tilata kerralla palveluja koko vuodeksi. Lisäksi kahden palvelun sääntö poistuu ja tuella voi jatkossa ostaa useita eri palveluja.

Uusina palveluina tuella voi valita kotiin hierontaa, jalkahoitoa, kotihoidon palveluja tai kodin pieniä muutostöitä, esimerkiksi kahvojen asentamista. Sillä voi myös hankkia turvapuhelimen ja maksaa sen käyttökustannukset. Entiseen tapaan tuen voi myös käyttää siivous-, saattaja- tai ateriapalveluun, lounasseteleihin tai palvelukeskuksessa lounastamiseen.

20 taksimatkaa vuodessa ilmaiseksi

Itse tilattavien palvelujen lisäksi veteraanit saavat 20 edestakaista taksimatkaa, joita he voivat Valtiokonttorin sääntöjen mukaan käyttää kaikkiin muihin paitsi terveyteen liittyviin matkoihin.

Veteraaneille on tarjolla myös monenlaista päivätoimintaa. He voivat osallistua joko kaupungin yleiseen ikäihmisten päivätoimintaan tai erikseen veteraaneille järjestettävään Kanttiini-toimintaan.

Uudet palvelut otetaan käyttöön vaiheittain ja niistä tiedotetaan tarkemmin, kun palvelut ovat saatavilla. Lisäksi jokaiselle omassa kodissaan asuvalle veteraanille lähetetään henkilökohtainen kirje, jossa kerrotaan tarkemmin saatavilla olevista palveluista sekä veteraaniasioihin perehtyneiden asiakasohjaajien yhteystiedot.


Lisätietoja

Suunnittelija
Kirsi Nurmio
puhelin 040 806 3135
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala