Siirry sisältöön

Alasjärvelle rakennetaan frisbeegolfkeskus

Julkaistu 16.1.2017 15.17

Tampereen frisbeegolfkeskuksen rakentaminen Alasjärvelle alkaa alkuvuodesta. Tavoitteena on saada rakennustyöt valmiiksi vuoden 2017 aikana jolloin kaudelle 2018 olisi käytettävissä 27-väyläinen rata lämmittely- ja harjoitusalueineen. Rata toteutetaan niin, että väylät voidaan muuttaa 18 vaativaksi väyläksi muun muassa kansainvälisiä kilpailuja varten.

Kuvassa näkymä väylälle 8.
 

Radan suunnittelusta vastaavat Jussi Meresmaa ja Tommi Vesala. Suunnittelijoiden mukaan lähtökohtana radalle on ollut luonnonmukaisuus ja alueella olevien luontoarvojen kunnioittaminen. Radan suunnittelussa on myös otettu huomioon alueella olevien polkujen turvallinen käyttö tulevaisuudessa. Suunnittelun näkökulmasta alue on ollut ihanteellinen paikka frisbeegolfradalle ja radan väylät pystytään toteuttamaan olemassa olevien vanhojen pelto- ja metsäsarkojen mukaisesti. Lopputuloksena tulee olemaan haastava ja mielekäs rata kaikentasoisille pelaajille.

Frisbeegolfkeskus tulee sijoittumaan Alasjärven ja Ruotulan Golf keskuksen väliin, ensimmäinen väylä alkaa ja viimeinen väylä päättyy Teiskontien pohjoispuolella olevan huoltoaseman taakse.

Kuvassa näkymä väylälle 15.
Kuvassa näkymä väylälle 15.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja radalla pyritään helpottamaan Tampereen alueella jo olemassa olevien ratojen ruuhkaisuutta. Tasokkaan harrastamisen lisäksi, rata tulee myös mahdollistamaan kansainvälisten kilpailuiden saamisen Tampereelle.

Kentän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö sekä kiinteistötoimi. Kentän rakentamisesta vastaa Tampereen Infra.


Lisätietoja

Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin 050 554 5835
sähköposti [email protected]