Siirry sisältöön

Helmikuussa uusi vertaistukiryhmä huostaanotettujen lasten vanhemmille

Julkaistu 16.1.2017 15.01

Tampereella alkaa helmikuussa 2017 uusi vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden lapsi on otettu huostaan. Vanhemmat voivat ilmoittautua mukaan ryhmään 3.2.2017 mennessä.

Huostaanotettujen lasten vanhemmat tuntevat usein jäävänsä vaikeassa tilanteessa vaille tukea. Vertaistukiryhmässä keskustellaan yhdessä muiden huostaanoton kokeneiden vanhempien kanssa muun muassa omasta jaksamisesta sekä lapsen sijoituksen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Miten lapsi kokee eron vanhemmasta ja miten suhdetta lapseen voi ylläpitää? Tapaamisissa pohditaan myös jaetun vanhemmuuden iloja ja suruja sekä yhteistyötä sijaisvanhempien kanssa.

Voikukkia-ryhmä kokoontuu kaikkiaan 10 kertaa, viimeinen tapaaminen on kesäkuussa 2017. Ryhmää vetävät ammatilliset, tehtävään kouluttautuneet ryhmänohjaajat ja huostaanoton kokenut vertaisohjaaja. Ryhmä on suljettu, eli tapaamisiin osallistuvat aina samat henkilöt.

Ryhmä kokoontuu iltaisin kymmenen kertaa muutaman viikon välein, aluksi hieman tiheämmin. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 28.2.2017 klo 17–19.30. Lisäksi ryhmä kokoontuu syksyllä kerran jatkotapaamiseen.

Ryhmästä kiinnostuneet vanhemmat voivat ilmoittautua 3.2.2017 mennessä ryhmänohjaajille. Heiltä voi myös kysyä lisätietoja toiminnasta ennen ilmoittautumista. Ryhmänohjaajille voi ilmoittautua puhelimitse tai sähköpostilla. Ryhmänohjaajina toimivat Tuula Malm, puh. 050 570 2316, sähköposti tuula.malm(at)tampere.fi ja Jaana Rantala, puh. 050 523 7295, sähköposti jaana.rantala(at)tampere.fi.

Ryhmään voidaan ottaa enintään kuusi osallistujaa. Kaikki osallistumisesta kiinnostuneet haastatellaan ennen ryhmän alkamista. Ryhmässä työskentely on luottamuksellista.

Lisätietoja ryhmästä ja siihen ilmoittautumisesta on myös Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Voikukkia-vertaistukiryhmä toteutetaan Sininauhaliiton ja Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton Voikukkia-kehittämishankkeen mallin mukaisesti. Ensimmäinen Voikukkia-vertaistukiryhmä huostaanotettujen lasten vanhemmille järjestettiin Tampereella syksyllä 2013.


Lisätietoja

Tuula Malm
puhelin 050 570 2316
sähköposti [email protected]

Jaana Rantala
puhelin 050 523 7295
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen