Siirry sisältöön

Kirjastolevyä saa vain kirjastoista

Julkaistu 16.1.2017 12.13

Kirjastolevy julkaistaan Lainan päivänä 8. helmikuuta. Levyn artistit keikkailevat Pirkanmaan kirjastoissa helmi-maaliskuussa.

Kirjastolevyn etukansi
 

Kirjastolevy koostuu kotimaisten artistien uusista, ennen julkaisemattomista kappaleista. Mukana ovat muun muassa Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Matti-Johannes Koivu, Maritta Kuula & Janne Lastumäki, Samae Koskinen ja Jukka Nousiainen. Levy on musiikkiammattilaisten hatunnosto musiikkikirjastoille: niin muusikot kuin levyn tamperelaiset tuottajat Jarno Alho ja Nike Sarapohja ovat osallistuneet levyntekoon pro bono -periaatteella.

Kirjastolevyn idea on ainutkertainen: levy tulee ainoastaan lainattavaksi kirjastoista. Levyä ei voi ostaa eikä sen kappaleita voi kuunnella suoratoistopalveluiden kautta. Kirjastolevy julkaistaan osana Pirkanmaan kirjastojen musiikkiprojektia Kirjastosta kajahtaa: uutta otetta Pirkanmaan kirjastojen musiikkitoimintaan, ja kirjastot voivat hankkia sitä kokoelmiinsa valtakunnallisesti.

– Kirjastolevy on tehty pitkälti talkoovoimin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa, ja siinä kiteytyvät yhteen fyysiseen levyyn niin taide, yhteisöllisyys, kirjastonkäytön ilmaisuus kuin kirjastoaineiston yllätyksellisyyskin. Kirjastot ovat paikkoja, joissa taiteilijat ja heidän yleisönsä löytävät helposti toisensa, musiikkiprojektin kirjastonhoitaja Juhani Koivisto sanoo.

Kirjastolevyn kansilehdille on koottu levyllä esiintyvien muusikoiden kirjastomuistoja. Kannet on suunnitellut sarjakuvataiteilija Tommi Musturi.

Julkistuskiertue Pirkanmaalla

Kirjastolevy julkistetaan Lainan päivänä 8.2.2017 klo 18 Tampereen pääkirjasto Metsossa. Julkistustilaisuudessa esiintyy Maritta Kuula & Janne Lastumäki.

Julkistustapahtuman jälkeen Kirjastolevy lähtee kiertueelle Pirkanmaan kirjastoihin:

Ke 15.2. klo 18 Ylöjärven pääkirjasto Leija, Jukka Nousiainen
To 16.2. klo 18 Ikaalisten kaupunginkirjasto, Pekko Käppi
ke 22.2. klo 18 Sastamalan pääkirjasto, Matti Johannes Koivu
Ke 1.3. klo 18 Valkeakosken pääkirjasto, Samae Koskinen
Pe 10.3. klo 18 Pirkkalan pääkirjasto, Itä-Hollola Installaatio
To 16.3. klo 18 Kuhmalahden kirjasto, Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset

Kirjastolevyn ennakkokuuntelu ja U.F. Ojala
6.2. klo 18 Vastavirta-Klubilla (maksuton)

Voita levy itsellesi!

PIKI-verkkokirjastossa on parhaillaan käynnissä arvonta, jossa kolme onnekasta voittaa Kirjastolevyn ikiomaksi. Arvontaan voi osallistua 28.2. klo 9 saakka. Ulkoinen linkkiPIKI-verkkokirjaston Musiikki-osio

Katso myös:
Kirjastolevy Ulkoinen linkkiFacebookissa

Kirjastolevy

1. Vaeltava Vitsaus: Saanko kävelyttää sun hauvaa
2. Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset: Koti-idoli
3. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Suksilla kuuhun
4. Matti Johannes Koivu: Kun laulat muiden lauluja
5. Samanna: Vakavanaamainen mies
6. Pekko Käppi & K:H:H:L: Veljensurmaajat
7. Maritta Kuula ja Janne Lastumäki: Harmaat sisaret
8. Samae Koskinen: Linssikeitto
9. Sur-rur: Vanha kunnon kivi
10. U.F. Ojala: Kierto radalla
11. Jukka Nousiainen: Hyllyjen välissä rock ´n´ roll
12. Itä-Hollola Installaatio: Päiväkodintäti-rock
13. The Sultans: Music Dept. Stew

Julkaisija: Pirkanmaan kirjastot (PIKI)

Yhteistyössä:
Tampereen kaupunginkirjasto
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
Levyn vastaava tuottaja: Jarno Alho
Levyn tekstisisällön tuottaja: Nike Sarapohja
PIKI-musiikkiprojekti: Juhani Koivisto
Kannet: Tommi Musturi
Masterointi: Jarno Alho
Jakelija: BTJ Finland Oy

"Löytämisen ilo on kirjastossa yhtäläinen kokemus kuin vastaava sattuma levykaupassa: en useinkaan tiedä, mitä etsin, mutta etsin kunnes löydän jotain, mikä kiinnostaa kylliksi. Kirjaston etu on sen ilmainen luonne. Omistaminen voi olla tärkeää, jos vaikkapa levy tai kirja on aivan poikkeuksellisen hyvin toistoja kestävä, mutta osa-aikainen käyttöoikeus on arvo, jota en voi kylliksi korostaa." Jarkko Martikainen

"Kirjaston musiikkiosasto on liittynyt musiikkihistoriaani hyvin olennaisesti. Sieltä on ensikertaa korviini tulvahtanut rock&rollin ääni, sieltä on löytynyt orastavaan tarpeeseen Rauno Niemisen Jouhikko-kirja tai suunta ja kuulokuva minkä tahansa ajan ja paikan musiikkeihin. Kirjaston kokoelmia on yhä nautinnollista selailla ja kosketella vailla päämäärää. Jos lainattu asia ei miellytä, sen voi palauttaa, mutta jos se miellyttää voi parhaimmillaan tapahtua mielessä vallankumous." Pekko KäppiLisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Koordinaattori
Jarkko Rikkilä
puhelin 040 800 7828
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi