Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki esittää lautakunnalle lasten siirtämistä pois yksityisestä päiväkodista

Julkaistu 10.1.2017 19.30

Tampereen kaupunki esittää varhaiskasvatuslain nojalla (varhaiskasvatuslain 29. pykälä) lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan päätettäväksi, että lautakunta kieltää pitämästä lapsia yksityisessä ABC-Päiväkodissa maanantaista 30.1.2017 lähtien. Tampereen kaupunki on tehnyt asiassa yhteistyötä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Kaupunki järjestää päiväkodissa tällä hetkellä hoidossa oleville 23 lapselle uuden päivähoitopaikan, jonka perheet voivat halutessaan ottaa vastaan keskiviikosta 11.1.2017 lähtien. Kaupunki piti ABC-Päiväkodissa päivähoidossa olevien lasten vanhemmille asiasta info- ja keskustelutilaisuuden tiistai-iltana 10.1.2017.

Huoltajat voivat kysyä lisätietoja korvaavista päivähoitopaikoista Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 040 800 7260 (ma–pe klo 9–12) tai sähköpostitse paivahoito.palveluohjaus(at)tampere.fi.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan 24.1.2017.

Tampereen kaupungin esitys perustuu esiin tulleisiin sopimusrikkomuksiin ja siihen, ettei toiminnan järjestäminen täytä varhaiskasvatuslain tavoitteita. Yrittäjä on vuonna 2010 saanut sakkotuomion sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvamateriaalin hallussapidosta. Tämän jälkeen hän on sitoutunut kaupungin edellyttämään järjestelyyn, jonka mukaan hän ei toimi lapsiryhmässä yksinään. Tampereen kaupungin suorittamalla valvontakäynnillä todettiin joulukuussa 2016, ettei yrittäjä ole noudattanut tätä sopimusta.

Varhaiskasvatuslain mukaan kaupunki vastaa yksityisten päiväkotien toiminnan valvomisesta alueellaan. Tampereen kaupunki myöntää, että nyt esiin tulleessa asiassa valvonta on ollut puutteellista. Nyt käsillä oleva asia nousi esiin, kun kaupunki on tarkentanut valvontakäytäntöjään syksyn 2016 aikana ja sen myötä tehostanut ennalta ilmoittamattomia valvontakäyntejä.

Esitys ei kohdistu päiväkodin henkilöstöön, jonka toiminta on ollut asianmukaista.


Lisätietoja

Va. varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]