Siirry sisältöön

Vuonna 2011 syntyneet lapset ilmoittautuvat esiopetukseen

Julkaistu 9.1.2017 15.35

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ilmoittaudutaan 23.1.2017 mennessä.

 

Esiopetukseen osallistuvat ensi lukuvuonna lapset, jotka ovat syntyneet vuonna 2011. Esiopetuspaikka määräytyy tulevan koulupolun perusteella lapsen kotiosoitteen mukaan.

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella kaupungin internetsivuilla. Yksityisten toimijoiden järjestämään esiopetukseen ilmoittaudutaan suoraan kyseiseen yksikköön. Tämän lisäksi perhe täyttää kaupungin sähköisen esiopetukseen ilmoittautumislomakkeen.

Esiopetusta järjestetään Tampereella 10.8.2017–1.6.2018 pääsääntöisesti koulun lukuvuoden mukaisesti. Koulujen loma-aikoina esiopetuksen oppilailla on tarvittaessa mahdollisuus kokopäiväiseen hoitoon.

Suurin osa esiopetusryhmistä on nykyisin lähikouluissa, sillä esi- ja alkuopetuksen (1.–2. -luokat) oppilaat toimivat paljon yhdessä. Päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia, ja esiopetukseen osallistuminen on maksutonta. Esiopetuksen lisäksi mahdollisesti tarvittava täydentävä toiminta on maksullista.

Lisätietoja esiopetukseen ilmoittautumisesta, paikan vastaanottamisesta sekä täydentävän toiminnan maksuista on kirjeessä, jonka kaupunki on lähettänyt vuonna 2011 syntyneiden lasten koteihin. Lisätietoja esiopetukseen ilmoittautumisesta saa tarvittaessa myös oman asuinalueen päiväkodeista ja päivähoidon palveluohjauksesta: sähköpostitse osoitteella paivahoito.palveluohjaus(at)tampere.fi tai puhelimitse numerosta 040 800 7260.

Täydentävä toiminta on päivähoitoa tai kerhotoimintaa perheen valinnan mukaan

Päiväkodeissa tapahtuvan esiopetuksen täydentävä toiminta on aina päivähoitoa. Mikäli esiopetusryhmä toimii koulussa, täydentävä toiminta on kerhotoimintaa koulun yhteydessä.

Huoltaja voi kuitenkin aina valita lapselleen vaihtoehdon, jossa esiopetusta täydentävä toiminta järjestetään päivähoitona, vaikka esiopetusryhmä toimii koululla. Mikäli huoltaja valitsee täydentäväksi toiminnaksi päivähoidon, se järjestetään päiväkodissa ja henkilökunta kuljettaa lapsen toimipisteestä toiseen.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa (päivähoito tai kerho), ilmoittaudutaan siihen samalla lomakkeella, jolla lapsi ilmoitetaan esiopetukseen. Ilmoittautumislomakkeessa ilmoitetaan myös, jos perhe joka tapauksessa haluaa täydentävän toiminnan päivähoitona päiväkodissa.

Mikäli Tampereen kaupunki päättää ottaa käyttöön hoitoaikaperusteisen palvelun päivähoidossa vuoden 2017 aikana, päivähoitona järjestettävän täydentävän toiminnan palveluntarpeet ja maksut muuttuvat. Asiasta päättää lasten ja nuorten lautakunta kevään 2017 aikana.


Lisätietoja

Va. varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala