Siirry sisältöön

Nuorten asumisneuvonta tarjonnut Tampereella apua jo yli 200 nuorelle

Julkaistu 29.12.2016 9.27

Tampereella lokakuussa 2015 aloittanut nuorten asumisneuvonta on tavoittanut jo yli 200 nuorta ja omaista asumisen pulmissa. Uusia asuntoja on löytynyt myös lähes sata.

 

Asumisneuvonta on tarkoitettu asunnottomille, asunnon menettämisen uhan alla oleville ja itsenäistyville nuorille. Nuorten yleinen asumisneuvonta on uusi palvelumuoto Tampereella, ja sillä vauhditetaan nuorisotakuun toteutumista.

Asuminen on nuoren elämän sujumisen kannalta olennaisimpia asioita. Ilman omaa asuntoa nuoren on vaikea esimerkiksi työllistyä, opiskella tai vähentää päihteiden käyttöä. Nuoret ovat saaneet asumisneuvonnan kautta myös tukea asumisen onnistumiseen sekä apua ja ohjausta monissa muissa elämän ongelmissa. Asumisneuvonnan tarkoituksena onkin auttaa nuorta rakentamaan kestävä asumisen polku, jotta asunnottomuus ei uusiutuisi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa on asiakastyön lisäksi kehitetty nuorten asumisen käytänteitä. Hanke on herätellyt vuokranantajatahoja ottamaan nuoret huomioon asukasvalinnoissa sekä vahvistanut vuokranantajien ja sosiaalitoimen yhteistyötä nuorten asumisasioissa. Nuorten kanssa toimiville ammattilaisille on jaettu tietoa asuntoasioissa. Marraskuulla käytiin tutustumassa nuorten ja ikäihmisten yhteisasumisen ratkaisuihin pääkaupunkiseudulla. Yhteistyötä on tehty myös pääkaupunkiseudun asumisneuvojien ja Ympäristöministeriön kanssa.

Vaikka hanke päättyy vuoden 2016 lopussa, nuorten asumisneuvonta jatkuu Tampereen kaupungin omalla rahoituksella osana kaupungin nuorisotakuu- ja Ohjaamo-palveluita.


Lisätietoja

Nuorisotakuu ja Ohjaamo
Projektipäällikkö (15.7.2017 asti)
Maria Virtanen
puhelin 040 806 3878
sähköposti [email protected]

Nuorten asumisneuvonta -hanke
Tuntiopettaja
Reetta Salminen
puhelin 040 671 7131
sähköposti [email protected]