Siirry sisältöön

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön alueet muuttuvat

Julkaistu 20.12.2016 9.47

Tampereen kaupungin lapsiperheiden kotipalveluiden ja perhetyön aluejakoon tulee vuoden alussa muutos. Sen myötä kotipalveluiden ja perhetyön toimialue jakautuu jatkossa kahdeksi alueeksi, kun aikaisemmin alueita on ollut kolme.

Vuoden 2017 alusta lähtien kotipalveluissa on etelän ja pohjoisen alue. Samalla muuttuvat puhelinnumerot, joista asiakkaat voivat tilata kotipalvelua. Pohjoisen alueella palvelu tilataan numerosta 040 648 7172 ja etelän alueella numerosta 040 635 0549. Uusi aluejako etelään ja pohjoiseen löytyy tämän tiedotteen lopusta (linkki: Uudet palvelualueet). Muutos koskee myös Orivettä, joka kuuluu jatkossa pohjoiseen alueeseen.

Kotipalvelua voi tilata puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–11 ja tiistaisin klo 12–15. Muina aikoina kotipalvelua voi tilata jättämällä yhteydenottopyynnön puhelinvastaajaan tai oman alueen sähköpostiin [email protected] tai [email protected]

Apua myös perhetyöstä sosiaaliasemien kautta tai Pyydä apua -lomakkeella

Perhetyön palvelua saa edelleen Tampereen kaupungin perhepalvelun sosiaaliasemien kautta. Lapsiperheet saavat apua ja tukea myös kaupungin internetsivuilla olevan Pyydä apua - lomakkeen kautta. Pyydä apua -lomaketta voi käyttää, jos perheessä on jokin huolta aiheuttava omaan elämään tai läheisen tuen tarpeeseen liittyvä kysymys. Pyydä apua -lomakkeen yhteydenottoihin vastataan 1–3 arkipäivän sisällä.

Aluejaon muutos on aluksi kuusi kuukautta kestävä kokeilu, jolla pyritään vastaamaan lapsiperheiden kotipalveluiden ja perhetyön kasvaneeseen kysyntään. Palveluiden kysyntä on kasvanut sen jälkeen, kun uusi sosiaalihuoltolaki tuli voimaan 1.4.2015.

Lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö tarjoavat varhaista tukea tamperelaisille perheille. Kotipalvelun ja perhetyön työntekijät auttavat haasteellisessa elämäntilanteessa olevia perheitä ja tukevat arjessa selviytymistä. Kotipalvelu on arkista auttamista esimerkiksi lastenhoidossa ja kotitöissä. Perhetyössä perhettä autetaan antamalla käytännön neuvoja eri ikävaiheissa ilmeneviin haasteisiin, kuten lapsen vuorokausirytmitiin tai koulunkäyntiin.

(Tiedotettu muokattu 21.12.2016 klo 14.32: mukaan lisätty Orivesi)


Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Terhi Huttunen
puhelin 050 301 0462


Teksti Johanna Toivanen