Siirry sisältöön

Järjestöedustamo perustettiin edistämään tamperelaisten hyvinvointia

Julkaistu 16.12.2016 10.37

Tampereen kaupunki ja tamperelaiset hyvinvointialan järjestöt perustivat Järjestöedustamon keskiviikkona 14.12.2016. Järjestöedustamon tehtävänä on edistää tamperelaisten hyvinvointia ja arjessa pärjäämistä. Tampereen kaupungin ja järjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön laaja-alainen kehittäminen on erittäin tärkeää tulevina vuosina erityisesti sote- ja maakuntauudistuksen tuomien muutosten myötä.

Perustamiskokouksessa oli mukana 63 järjestöä, jotka äänestivät keskuudestaan 15 henkilöä järjestökentän edustajiksi vuodelle 2017. Edustajat ovat Christina Brandt (Pirkanmaan Vammaistyö ry), Sami Wirkkula (Setlementti Tampere ry), Jaana Häggman (Pro-tukipiste ry), Kimmo Kumlander (Silta-valmennusyhdistys ry), Disa Kamula (Jotain odottamatonta ry), Riitta Kuismanen (Pirkanmaan Omaishoitajat PIONI ry), Tiina Virnes (Tarve ry), Marianne Järveläinen (Amurin Teon Tupa ry), Tia Kemppainen (Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry), Vesa Vaittinen (A-kilta ry), Niina Lahti (Nääsville ry), Kaisa Nyberg (Kumppanuustalo Artteli ry), Jaana Alasentie (YSTI ry), Eero Portaankorva (Eläkkeensaajien Tampereen yhdistys ry) ja Outi Ritari (MLL Tampereen osasto ry).

Järjestöedustamo kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa. Myös muilla kuin valituilla edustajilla on mahdollisuus tutustua kokousten sisältöihin etu- ja jälkikäteen sekä kommentoida ja vaikuttaa asioiden käsittelyyn. Edustamon kokoonpanoa vaihdetaan vuoden välein siten, että aina puolet jäsenistä jatkavat seuraavalle vuodelle.

Järjestöedustamo muun muassa arvioi ja kehittää kaupungin ja järjestöjen välistä yhteistyötä monipuolisesti ja pitkäjänteisesti sekä kokoaa tamperelaisten hyvinvointiin, arjessa pärjäämiseen sekä palvelutarpeisiin liittyvää tietoa ja etsii resursseja toiminnan kehittämiseen.

- Järjestöedustamo ei korvaa muita kaupungin ja järjestöjen yhteistyöverkostoja vaan pyrkii edustamaan laajasti koko hyvinvoinnin edistämisen kenttää. Edustamo tuo yhteen Tampereen kaupungin sekä Tampereella toimivat hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvät järjestöt, suunnittelija Outi Lehtinen Tampereen kaupungilta sanoo.

Järjestöedustamon perustamista suunniteltiin viime vuonna osana Kumppanuustalo Artteli ry:n ja Tampereen kaupungin Kumppanuus 2020 -ohjelmaa. Suunnitteluun osallistui yli 70 tamperelaisen hyvinvointialan järjestön toimijaa. Kumppanuus 2020 -ohjelman loppuraportissa on kuvattu alustavasti Järjestöedustamon toiminta. Raportti löytyy osoitteesta www.tampere.fi/kumppanuus2020.

Lisätietoja: koordinaattori Nina Lindberg, [email protected], p. 050 308 5639


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Outi Lehtinen
puhelin 050 538 2267
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki