Siirry sisältöön

Vanha kirjastototalo sulkee ovensa alkavien muutostöiden vuoksi

Julkaistu 15.12.2016 12.05

Vanhan kirjastotalon muutostyöt kulttuurikeskukseksi alkavat tammikuussa 2017. Talon nykyiset kokous- ja galleriatilat suljetaan 18.12.2016 ja ne ovat poissa käytöstä koko remontin ajan kevääseen 2018 saakka, jolloin rakennus avataan uudenlaisena kulttuurikeskuksena.

Vanha kirjastotalo
 

Muutostyöhanke käsittää koko rakennuksen ilmastoinnin perusparannuksen ja huonetilojen osittaiset muutostyöt uusien toimijoiden, kuten Lastenkulttuurikeskus Rullan tiloissa. Muita suurempia muutoksia ovat uuden esteettömän sisäänkäynnin rakentaminen Laikunlavan puolelle ja pääkerroksen yleisö-wc:n siirto sen yhteyteen 1. kerrokseen. Sähkölaitteisiin, -asennuksiin ja valaisimiin tehdään muutoksia ainoastaan tilamuutosten yhteydessä, uusi paloilmoitinjärjestelmä rakennetaan koko taloon. Rakennuksen ulkovaippaan tulevat muutokset ja korjaustyöt kohdistuvat ainoastaan 1.kerroksen sisäänkäynteihin ja uuden IV-konehuoneen ilmasäleikköjen asennuksiin. Samoin rakennuksen sisätiloissa jäävät muutostöiden ulkopuolelle kaikki ne tilat, joissa ei tehdä taloteknisiä tai toiminnallisia muutoksia. Näitä tiloja ovat mm. musiikkisali ja galleriatilat.

Keväällä 2018 avautuvaan kulttuuritaloon muuttaa suunnitelmien mukaan Lastenkulttuurikeskus Rulla, Maahanmuuttajainfo Mainio, kaupungin kulttuuripalvelujen toimisto sekä kolmannen sektorin toimijoita. Talon kokous-, tapahtuma- ja näyttelytilat avataan entistäkin monipuolisemmin paikallisten toimijoiden käyttöön. Aulaan tulee myös kahvila.

Uudelle kulttuurikeskukselle on etsitty nimeä nimikilpailulla syksyn ajan. Ehdotuksia lähetettiin yli 200 kpl. Osallistujien kesken on arvottu pääsylippupaketteja Vapriikkiin. Kulttuurikeskuksen nimi julkaistaan vuoden 2017 aikana.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Jaakko Laurila
sähköposti [email protected]


Teksti Jaakko Laurila, Kirsi Viertola