Siirry sisältöön

Kerros- ja rivitalotonttien haku meneillä 30.12.2016 saakka

Julkaistu 15.12.2016 10.14


Tampereen kaupunki tarjoaa haettavaksi kerros- ja rivitalotontteja yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen Vuoreksessa, Hervannassa, Hervantajärven Lintuhytissä, Vehmaisten Kaukaniemessä, Kämmenniemessä ja Ikurissa. Tontteja voi hakea 30.12.2016 saakka.

Hervannasta on Opiskelijankadun ja Opettajanraitin kulmauksesta tarjolla yksi tontti ja Hervantajärven Lintuhytin alueella neljä tonttia. Vuoreksessa haettavana on Isokuusen alueella kaksi tonttia, Rimmin alueella yksi ja Vuoreskeskuksen itäisellä alueella yksi tontti. Vehmaisten Kaukaniemessä tarjolla on kolme tonttia ja Ikurissa Myllypuronkadun ja Ikurintien kulmauksessa yksi tontti. Kämmenniemessä tarjolla on seitsemän tonttia.

Hervannan, Isokuusen ja Rimmin tontit sekä yksi Vehmaisten tonteista ovat kerrostalotontteja. Muille tonteille voi rakentaa asuinrivitaloja, kytkettyjä erillispientaloja tai vastaavia.

Vehmaisten Kaukaniemen tontit ovat rakennettavissa heinä-elokuussa 2017. Muut tontit ovat heti rakennettavissa.

Kerros- ja rivitalotonttien haku järjestetään vuosittain 2-4 kertaa. Tonttien saajien valintaan vaikuttavia perusteita ovat hakijalla mahdollisesti oleva rakentamaton tonttivaranto, kaupungin hakijalle aiemmin luovuttamat tontit, alueiden monimuotoisuus ja asuntopoliittisten tavoitteiden toteutuminen, rakentamisen nopea aloittaminen sekä kilpailun edistäminen.

Tontteja luovutetaan sekä vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon että valtion tukemaan asuntotuotantoon.

Tontteja luovutetaan asuinrakentamiseen myös tontinluovutuskilpailuilla, kumppanuuskaavoituksella ja neuvottelumenettelyllä, etenkin jos haettavia tontteja jää varaamatta.


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen