Siirry sisältöön

Etelä-Hervannan kouluun laajennus

Julkaistu 15.12.2016 18.51

Etelä-Hervannan kouluun rakennetaan lisärakennus 190 oppilaalle. Uusiin tiloihin siirtyvät läheisen Kisapuiston koulun oppilaat.

Kisapuiston koulutalon vuonna 1980 valmistuneet tilat ovat huonokuntoiset ja niiden käytön jatkaminen edellyttäisi mittavaa remonttia. Vanha koulu on päädytty korvaamaan uudella rakennuksella, joka rakennetaan 300 metrin päässä Mekaniikan polku 9:ssä sijaitsevan Etelä-Hervannan koulun yhteyteen.

Uudisrakennuksen rakentaminen tontille vaatii mahdollisesti kaavamuutoksen, jonka vuoksi laajennusosan rakentamisaikataulu on vielä auki.

Kisapuiston koulussa on tällä hetkellä 112 oppilasta. Lisäksi uusiin tiloihin siirtyvät Pääskysen päiväkodin noin 50 esiopetuksen oppilasta. Lisäpaikkoja tarvitaan alueen lasten määrän kasvun vuoksi.

Uudisrakennus parantaa myös alueen esi- ja alkuopetuksen (luokat 1–2) välistä yhteistyötä, kun esi- ja alkuopetus toimivat jatkossa samoissa tiloissa. Etelä-Hervannan koulu on 1.–9. -luokkien yhtenäiskoulu.

Yksikerroksinen laajennusosa sijoittuu Etelä-Hervannan koulun itäpäätyyn. Laajennusosan ja nykyisen Etelä-Hervannan koulurakennuksen välillä on lämmin sisäyhteys. Opetustilat suunnitellaan mahdollisimman monikäyttöisiksi. Uudisrakennuksesta on suora yhteys koulun välituntipihalle. Esiopetuksen oppilaat käyttävät välituntipihanaan koulun nykyistä yläpihaa.

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta hyväksyi 15.12.2016 tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.


Lisätietoja

Hankepäällikkö
Jarmo Viljakka
puhelin 040 806 4105
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Hanna Sulonen
puhelin 040 801 6781
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen