Siirry sisältöön

Sosiaalinen yritys Sarka Oy täydentää Tampereen keskustan siivousta ja kunnossapitoa

Julkaistu 15.12.2016 18.23

Tampereen kaupungin keskustaan hankitaan myös ensi vuonna sosiaalisesta yrityksestä Tampereen Sarka Oy:stä täydentävää siivousta ja ulkoalueiden korjausta ja kunnossapitoa. Osaamis- ja elinkeinolautakunta päätti hankinnasta 15.12.2016.

Kustannukset 209 000 euroa sekä arvonlisävero maksetaan vuoden 2017 työllisyydenhoidon määrärahasta. Tampereen Sarka Oy on Tampereen kaupungin perustama voittoa tavoittelematon sosiaalinen yritys. Sen tehtävänä on tuottaa avustavia palveluja kaupungin yksiköille ja tytäryhtiöille. Yritys tarjoaa työmahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille ja vajaakuntoisille työnhakijoille.

Sarka Oy palkkaa työhön yhteensä 15 pitkään työttömänä ollutta henkilöä, jotka ovat saaneet yli 300 päivää työmarkkinatukea. Työsuhteet ovat kuuden kuukauden mittaisia. Sarkan kautta työntekijöille järjestyy työnjohto, lupakorttikoulutus, varusteet ja työvälineet sekä työhönvalmennus jatkotyöllistymisen tueksi. Kaupunkiympäristön palvelualue osoittaa työkohteet ja valvoo töiden suorittamista ja laatua.

Osaamis- ja elinkeinolautakunta on hankkinut Tampereen Sarka Oy:ltä vuosina 2014–2016 kaupungin keskustaan täydentävää siivousta ja vuosina 2015-2016 ulkoalueiden korjaus- ja kunnossapitotyötä. Hankintojen tavoitteena on ollut kohentaa keskusta-alueen siisteyttä ja yleisten alueiden kuntoa normaalia kaupungin järjestämää siivousta ja kunnossapitoa täydentävällä toiminnalla. Hankinnoilla on edistetty työllisyydenhoidon tavoitteita palkkaamalla tehtävään pitkään työttömänä olleita. Toiminnasta saadut kokemukset ovat olleet myönteisiä.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Tuula Mikkonen
puhelin 040 800 4962
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell