Siirry sisältöön

Sotaveteraanit kaupungin juhlalounaalla

Julkaistu 5.12.2016 14.32

Tampereen kaupunki tarjosi kymmenennen kerran itsenäisyyspäivän juhlalounaan sotaveteraaneille sekä heidän puolisoilleen ja leskilleen. Pispan palvelukeskuksessa 5.12.2016 kaupungin tervehdyksen veteraaneille toi pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Lounaan järjestelyistä Nekalan, Pappilanpuiston, Pispan ja Pohjolan palvelukeskusten ravintoloissa vastasi Tampereen Voimia.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen toi esiin suuren arvostuksensa veteraanien kokemusta ja muistoja kohtaan. - Moni teistä on saanut nähdä ja kokea itsenäisen Suomen kaikki vaiheet tasavallan alkutaipaleelta kohtalokkaisiin sotavuosiin ja sen jälkeisiin rauhan rakentamisen ja hyvinvointivaltion kehittämisen vuosikymmeniin. Te olette varsinaisia kokemusasiantuntijoita, kun puhutaan itsenäisen Suomen historiasta, hän totesi.

Nyky-Suomessa asiat ovat hyvin ja Tampereesta on kasvanut yksi Suomen johtavista kaupunkikeskuksista. Puheessaan pormestari otti kuitenkin esille myös kasvavan kaupungin haasteet, kuten hyvinvoinnin epätasaisen jakautumisen ja ikäihmisten yksinäisyyden ja turvattomuuden. - Tavoitteenamme on, että kenenkään ei tarvitse asua sairaala- tai laitosympäristössä. Samalla meidän on turvattava, että jokainen saa apua tarvitessaan.

Pispan palvelukeskuksen palveluvastaava Terhi Koskinen halusi rohkaista yksinäisiä lähtemään kodin seinien sisältä muiden seuraan. Esimerkiksi palvelukeskuksiin voi pistäytyä vain katselemaan, lukemaan lehtiä tai ruokailemaan. Mikäli haluaa osallistua toimintaan, tarjontaa on kuntosalista musiikkihetkiin ja seuraa löytyy varmasti.

Palvelukeskuksen ravintolasali oli somistettu sinivalkoiseen teemaan lipuin ja kukin ja lounasta säesti elävä musiikki. Mummon kammarin vapaaehtoiset avustivat tarvittaessa naulakoilla sekä ruokasalissa. Tunnelma oli lämmin, kun pormestari kiersi keskustelemassa veteraanien ja heidän puolisoidensa kanssa. Tarjolla ollut palapaisti ja mantelilohi maistuivat vieraille ja moni jäi vielä kahvin ja kakun jälkeen hetkeksi nauttimaan juhlatunnelmasta.