Siirry sisältöön

Regina Saari nimitettiin ohjelmajohtajaksi ja Mika Itänen kehitysjohtajaksi Tampereen kaupunkiseudun työllisyyskokeiluun

Julkaistu 1.12.2016 15.14

Tampereen kaupunki nimitti 1.1.2017 alkaen Regina Saaren ohjelmajohtajaksi ja Mika Itäsen kehitysjohtajaksi Tampereen kaupunkiseudun työllisyyskokeiluun. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun asti.

TE-toimiston johtajan tehtävästä työllisyyskokeiluun ohjelmajohtajaksi siirtyvä Regina Saari on päävastuussa kokeilun johtamisesta ja tuloksista. Hän toimii samalla Tampereen yksikön johtajana työllisyyskokeilun ajan.

Kehitysjohtaja Mika Itänen toimii kaupunkiseudun työllisyyskokeilun varajohtajana. Hän johtaa samalla Tampereen yksikön hallinto-, henkilöstö- ja talouspalveluita sekä yksikön kehittämistyötä.

Tampereen kaupunkiseudun työllisyyskokeilulla rakennetaan asiakaslähtöistä tulevaisuuden työllisyydenhoidon mallia. Kokeilu käynnistyy 1.5.2017. Kokeilussa on mukana kaikki kaupunkiseudun kunnat sekä Sastamala ja Punkalaidun. On esitetty, että kohderyhmänä ovat kaikki ei-ansiosidonnaiset työttömät työnhakijat eli noin 21 700 henkilöä.

Tampereen kaupungin johtaman kokeilun tavoitteena on vahvistaa alueen kasvua, edistää osaavan työvoiman saatavuutta sekä työnantajien ja työvoiman kohtaamista. Lisäksi tavoitellaan noin 10 prosentin säästöä työttömyydestä aiheutuviin julkisiin kustannuksiin. Keskeinen tavoite on, että vuoden 2018 loppuun mennessä kaupunkiseudun työttömyysaste laskee vähintään kahdella prosenttiyksiköllä. Tämä tarkoittaa, että työttömien määrä vähenee 4 000 henkilöllä. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää laajaa yhteistyötä muun muassa TE-toimiston, oppilaitosten, yritysten, Kelan sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Kunnallisella työllisyyskokeilulla varaudutaan tulevaisuuden kunnan vahvaan rooliin elinkeino- ja työllisyysasioissa sekä maakuntauudistukseen. Uudistuksen jälkeen maakunnalla tulee olemaan vahva vastuu sosiaali- ja terveyspalveluissa ja kunnilla puolestaan erikseen sovittavalla tavalla laaja tuotantovastuu ja kehittämisrooli muun muassa työvoima-, koulutus-, yritys- ja elinkeinopalveluista.Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki