Siirry sisältöön

Leikkipuistojen keinuistuimet viedään talviteloille

Julkaistu 30.11.2016 14.46

Leikkipaikkojen keinujen istuimet viedään entiseen tapaan talveksi varastoon odottamaan kevättä. Istumia aletaan irrottaa joulukuun alkupäivinä, ja työ kestää noin viikon.

Keinuistuimet poistetaan leikkipaikoilta turvallisuussyistä. Keinuistuimet ja ketjut tulevat jäätyessään liukkaiksi, ja leikkivälineiden ja keinujen turva-alustat jäätyvät kivikoviksi, eikä välineiden alle tarkoitettu turva-alusta toimi iskua vaimentavana ja pehmentävänä kerroksena. Keinuistuinten talvivarastoinnin yhteydessä tarkistetaan istuinten ja ketjujen kunto.

Yleisten viheralueiden leikkipaikoilla ei ylipäätään tehdä talvihoitotoimenpiteitä kuten lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa. Myöskään leikkivälineiden tasoilta tai portailta ei poisteta lunta eikä niitä hiekoiteta. Käyttäjiä muistutetaankin tästä jokaisen leikkipaikan infotaulussa.

Leikkipaikkojen kuluttajaturvallisuutta valvoo Turvatekniikan keskus. Tukesin ohjeiden mukaan huoltotoimien tulee perustua toiminnanharjoittajan tekemään leikkipaikkojen riskienarviointiin, jossa otetaan huomioon muun muassa sääolosuhteet, turva-alustat, leikkivälineet ja käyttöasteet.

Talvikaudella viheralueilla ylläpidetään yli 100 luistinkenttää.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen