Siirry sisältöön

Kaupungin kulttuuriraiteille otetaan käyttöön mobiilisovellus 29.11.

Julkaistu 29.11.2016 14.49

Tampereen kaupungin kulttuuriraiteille otetaan 29. marraskuuta käyttöön mobiilisovellus, joka mahdollistaa raittien käyttämisen älypuhelimen avulla. Sovelluksessa julkistetaan aluksi kolme raittia: Hervanta-raitti, juuri valmistunut Tammerkosken luontopolku sekä museokeskus Vapriikin liikunnallinen sisäreitti.

 

Syksyllä julkaistu Hervanta-raitti tutustuttaa Tampereen tytärkaupungin nähtävyyksiin. Raitilla kuljetaan Hervannan vesitornilta kaupunginosan keskukseen, missä pääsee ihailemaan Reima ja Raili Pietilän suunnittelemia arvorakennuksia. Matkan varrelle mahtuvat muun muassa Tampereen korkeimmat asuinkerrostalot ja kappale kaupungin vanhinta kallioperää.

Tammerkosken luontopolku puolestaan avaa näkymän lähiluontoon aivan kaupungin sydämessä. Luontopolku kiertelee molemmin puolin koskea Tampellan alueella ja Näsinpuistossa, ja sen varrelle pystytetyissä tauluissa esitellään paikan luontoa. Polulla pääsee oppimaan mielenkiintoisia asioita niin eläimistä ja kasveista kuin myös ihmisen vaikutuksesta luontoon.

Vapriikin kulttuurikuntoiluraitti yhdistää historiallisen teollisuusmiljöön ja museonäyttelyiden parhaat palat reippaaseen kuntoiluun. Raitilla muun muassa noustaan sata porrasta, tehdään lihaskuntoharjoituksia ja venytellään. Vapaaehtoisten kulttuuri- ja liikuntaluotsien yhdessä kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden kanssa suunnittelema reitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden kuntoiluun etenkin talven liukkailla keleillä.

Mobiilisovelluksen käyttöönotto on osa Liikkuva Tampere-projektin ajamaa liikkumisen edistämisen poikkihallinnollista toimintaa. Sovelluksella tehdään kulttuuriraiteista entistä helppokäyttöisempiä mahdollistamalla raitin etappien ja reittiohjeiden lataaminen puhelimeen. Raitit ovat kuitenkin jatkossakin saatavana myös paperiversioina. Raittien esitteitä on saatavilla kulttuuripalveluiden toimistossa ja useissa kirjastoissa, ja ne voi myös ladata kaupungin verkkosivuilta.

Tampereen kulttuuriraittiverkostoon kuuluu yli 20 kävely- ja pyöräilyraittia eri teemoilla, ja se täydentyy jatkuvasti. Myös Liikkuva Tampere ottaa mielellään vastaan kaupunkilaisten ehdotuksia siitä, millaisia toimintoja raiteille halutaan jatkossa sisällyttää.

Kulttuuriraittien mobiilikäyttöön tarvittavan ActionTrack-mobiilisovelluksen voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupastasi. Tämän jälkeen saat ladattua kulttuuriraitit puhelimeesi skannaamalla niiden QR-koodit, jotka löytyvät kootusti täältä:

Katso kaikki Tampereen kulttuuriraitit:

Lisätietoa Tampereen seudun liikkumismahdollisuuksista:


Lisätietoja

Liikkuva Tampere
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila