Siirry sisältöön

Käyttäjät pitävät Tampere.fi-sivustoa hyödyllisenä ja monipuolisena

Julkaistu 28.11.2016 9.29

Loka-marraskuussa Tampereen kaupungin verkkosivujen käyttäjille ponnahti näyttöön kyselyikkuna, jossa käyttäjiä pyydettiin arvioimaan sivuston käytettävyyttä sekä antamaan kehitysehdotuksia verkkosivuston parantamiseksi. Käyttäjäkyselyyn saatiin 1199 vastausta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään verkkopalvelujen kehittämisessä.

Suurin osa vastaajista piti sivustoa hyödyllisenä ja sen sisältöjä monipuolisina. Useimpien mielestä sivusto toimii ilman suuria ongelmia, on ajan tasalla ja säästää aikaa ja vaivaa. Sivustoa toivottiin kehitettävän selkeämmäksi, houkuttelevammaksi ja sen sisältöjä paremmin löydettäviksi. Käyttäjät antoivat Tampere.fi-sivustolle arvosanaksi 7,45 kouluarvosanojen asteikolla 4-10.

Terveydenhoito ja ajankohtaiset asiat kiinnostavat eniten

39 prosenttia vastaajista kertoi tulleensa sivustolle etsimään terveydenhoitoon liittyvää tietoa, 27 prosenttia ajankohtaisasiaa ja 18 prosenttia liikennetietoja. Myös kirjastopalvelut sekä vapaa-ajan viettoon ja harrastamiseen liittyvät asiat kiinnostivat nettisivujen käyttäjiä.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, mitä sähköisiä palveluja verkossa haluttaisiin käyttää. Puolet vastanneista toivoi enemmän sähköisiä asiointimahdollisuuksia terveydenhuoltoon. Myös mahdollisuutta sähköiseen asiointiin liikunta- ja vapaa-aikapalveluissa sekä kirjaston ja sosiaalitoimen palveluissa toivottiin nykyistä enemmän.

Vastaajista 88 prosenttia asui Tampereella. Kolmannes vastaajista kertoi käyvänsä sivuilla satunnaisesti ja toinen kolmannes viikoittain. Sivuilla käydään pääasiassa tietokoneella, mutta noin 30 prosenttia ilmoitti käyttävänsä sivustoa myös älypuhelimella ja 25 prosenttia tabletilla.

Kyselyn tulokset otetaan huomioon kaupungin verkkosivujen kehittämisessä. Vuonna 2017 kehitetään muun muassa sivuston hakutoimintoa, käytettävyyttä ja esteettömyyttä. Kaupungin nettisivujen käyttäjäkyselyjä on toteutettu säännöllisesti vuodesta 1997. Tänä vuonna toteutettu kysely oli osa kaikille Suomen kunnille vuosittain teetettävää tutkimusta ja sen toteutti Suomen OnlineTutkimus Oy.

Raportti tutkimuksen tuloksista on luettavissa alla olevassa liitteessä.


Lisätietoja

Viestintäpäällikkö
Aila Rajamäki
puhelin 405 505 540
sähköposti [email protected]