Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki perustajajäseneksi Uusi yliopisto -säätiöön

Julkaistu 21.11.2016 19.12

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 21.11. omalta osaltaan lähteä mukaan perustajajäseneksi Tampere3-hanketta toteuttavaan Uusi yliopisto -säätiöön. Säätiön valmistelussa ovat tähän asti olleet mukana Tampereen yliopisto, Tampereen teknillisen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Viime viikolla Tampereen teknillinen yliopisto päätti keskeyttää hankkeen valmistelun. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää tätä valitettavana. - Tämä ei silti merkitse hankkeen hautaamista. Meidän on etsittävä ratkaisuja joka tapauksessa korkeakoulutuksen vahvistamiseksi. Mieluiten Tampere3:n kaltainen kokonaisvaltainen ratkaisu, mutta jos ei se onnistu, niin kenties suppeampia ratkaisuja on löydettävissä.

Nykyisten kahden yliopiston ja ammattikorkeakoulun merkitys alueen kasvulle on ollut kiistaton. Ikosen mukaan yhteinen Tampere3 loisi vahvan näkymän tulevaisuuteen ja mahdollistaisi alueen elinvoiman ja kasvun. -Maakunta- ja soteuudistusten myötä koulutuksesta tulee yhä keskeisempi osa sellaista elinvoimaisuutta, johon kaupungilla on itse mahdollisuus vaikuttaa, muistuttaa Ikonen.

Tampereen valtuustossa korostettiin monissa puheenvuoroissa, että kaupunki on sitoutunut edelleen hankkeeseen. Kaupunki haluaa olla jatkossakin aktiivinen toimija hankkeen toteuttamisessa.


Lisätietoja

Pormestari
Anna-Kaisa Ikonen
sähköposti [email protected]

Ympäristö- ja kehitysjohtaja
Kari Kankaala
puhelin 050 351 3020
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu