Siirry sisältöön

Holvastin Toispuolisenpuiston suunnitelmasta voi antaa palautetta

Julkaistu 21.11.2016 9.00

Holvastissa sijaitsevasta Toispuolisenpuiston kunnostussuunnitelmasta ja puiston metsäisiä osia koskevasta metsänhoitosuunnitelmasta voi antaa palautetta 5.12.2016 saakka. Kunnostamista esitetään kesälle 2017, ja metsänhoitotöitä tehtäisiin talvella 2016–2017. Puisto monipuolistuu uusilla leikki- ja kuntoiluvälineillä, ja pelialueita laajennetaan. Lisäksi uusitaan puiston varusteita ja valaistus.

Toispuolisenpuiston yleissuunnitelmaluonnos on nähtävänä 21.11. - 5.12.2016 paikan päällä puistossa, palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) ja verkossa osoitteessa www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Puistosta löytyvät peli- ja koripallokentät, kuntoilupaikka ja leikkipaikka

Kunnostuksen tavoitteena on lisätä viihtyisyyttä ja puiston käyttöastetta. Metsäinen puisto on rakennettu 20 vuotta sitten ja siellä on runsaasti puistokäytäviä, penkkejä, leikkipaikka ja jäädytettävä hiekkakenttä. Puiston varusteet ovat pääosin huonokuntoisia.

Leikkipaikalle sijoitetaan kiipeilyteline, erilaisia keinuja, karuselli sekä pienemmille sopivia leikkivälineitä: hiekkalaatikko sekä eläinaiheisia kiikkuja ja leikkimaja. Leikkialueelle tulee myös kukkivia pienpuita ja puunympäryspenkkejä. Erillisellä alueella sijaitseva vaijeriliuku kunnostetaan. Lisäksi uusitaan penkkejä ja kunnostetaan roskakorit. Puistoon tulee myös pyöräteline.

Hiekkakenttä siirretään noin 10 m länteen, ja kentän aidat uusitaan jääkiekkoa kestävällä teräsverkkoaidalla. Kentän itäpuolelle rakennetaan pienempi asfalttipintainen koripallokenttä. Kuntoilupaikka laitteineen tulee kenttien ja leikkipaikan väliin. Hiekkakenttä jäädytetään talvisin. Kentän länsipuolella on avoin monikäyttöinen nurmialue. Puistokäytävät valaistaan led-valaisimilla ja pelikentät liiketunnistimilla toimivilla tolppavalaisimilla.

Toispuolisenpuiston rakennussuunnitteluvaiheessa voi tulla vielä muutoksia. Puistoa on suunniteltu yhteistyössä Holvastin omakotiyhdistyksen kanssa.

Toispuolisenpuiston lähistöllä sijaitsevan Silapuiston leikkipaikka poistetaan yhdyskuntalautakunnan hyväksymän leikkipaikkaohjelman mukaisesti. Silapuiston leikkialueet maisemoidaan ja puistoon rakennetaan istuskelupaikka.

Metsänhoidolla avataan näkymiä ja vahvistetaan metsän uudistumista

Puiston nykyinen, pääosin hyväkuntoinen puusto säilytetään suurelta osin. Muutamia huonokuntoisia ja vinoon kasvaneita puita poistetaan toiminnallisilta alueilta ja niiden reunoilta. Metsäisille alueille on laadittu erillinen metsänhoitosuunnitelma, jolla taajamametsänhoidon menetelmin pyritään varmistamaan metsien uudistuskyky ja puuston monipuolisuus sekä lisäämään puiston käytettävyyttä, näkymälinjoja ja tuomaan esiin metsän mielenkiintoisia yksityiskohtia. Metsänhoitosuunnitelma on nähtävänä yhtä aikaa puiston yleissuunnitelmaluonnoksen kanssa.


Lisätietoja

Tilaaja, Tampereen kaupunki:
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568

Suunnittelu, Tampereen Infa:
Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288