Siirry sisältöön

Ajantasaista tietoa ruuhkista, kelistä ja tietöistä tampereenliikenne.fi:stä

Julkaistu 17.11.2016 12.39

Uusi verkkopalvelu tampereenliikenne.fi näyttää kartalla Tampereen ajantasaisen liikennetilanteen: ruuhkat, ajokelin, tietyöt ja sekä muut liikenteeseen vaikuttavat häiriötilanteet. Tampereenliikenne.fi toimii myös mobiililaitteissa.

Tampereenliikenne.fi -palvelua kehitetään ja sen tietosisältöjä laajennetaan käyttökokemusten ja -tarpeiden mukaan. Palvelu tiedottaa jatkossa esimerkiksi rantatunnelin liikennetilanteesta.

Liikenneportaalista voi valita autoliikenteen tai pyöräilyn ja kävelyn liikennetilanteen. Autoilijan näkymässä näytetään häiriöt ja tietyöt, ruuhkat sekä ruuhkaennusteet 30 minuutin kuluttua, liikennemäärät laskentapisteissä sekä tiekameran viimeisimmät kuvat kamerapisteissä. Liikenteen sujuvuus näytetään värein, punainen katuosuus on ruuhkainen ja vihreällä liikenne on sujuvaa. Lisäksi kartalta selviävät pysäköintitalojen sijainnit. Ajokeli esitetään vain autoliikenneosassa.

Sadealueet sekä tiesääasemien tiedot esitetään autoilijan, pyöräilijän ja kävelijän näkymissä. Pyöräilijöille ja kävelijöille näkyvät myös kävelyä ja pyöräilyä koskevat liikennehäiriötiedotteet sekä kävelyn ja pyöräilyn liikennemäärätiedot laskentapisteiden kohdalla.

Tampereenliikenne.fi -palvelun rinnalla toimivat myös Tampereen kaupungin sosiaalisen median Tampereen liikenne -kanavat Twitterissä ja Facebookissa, joissa tiedotetaan liikenteen häiriötilanteista. Aihetunniste somessa on #treliikenne.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Mika Kulmala
puhelin 050 382 6455


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen