Siirry sisältöön

Tredea uudistaa organisaatiotaan

Julkaistu 15.11.2016 14.12

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n uudeksi liiketoiminnan kehitysjohtajaksi on nimitetty Petri Nykänen. Asiakkuusjohtajiksi on valittu Oula Välipakka, Niina Immonen ja Anna-Krista Sorvoja. Uudet johtajat aloittavat tehtävissään 1.1.2017.

Nimitykset ovat osa Tredea Oy:n toimintamallin ja organisaation uudistusta. Uudistuksella tavoitellaan entistä parempaa asiakaslähtöisyyttä, ketteryyttä ja kehittämistoiminnan vaikuttavuutta.

Organisaation uudistus toteuttaa osaltaan Tampereen kaupunkiseudun uutta elinkeino-ohjelmaa. Tredean uusi organisaatio ja asiakastoimialat perustuvat ohjelmassa määriteltyihin seudullisiin painopisteisiin, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupungin ratkaisut, terveys ja hyvinvointi sekä tapahtuma-, kävijä- ja elämystalous. Kaikkien Tredean toimialojen ja funktioiden halki leikkaa Smart Tampere -kehityshanke.

Kehitysjohtaja Nykänen vastaa Tredea Oy:n osallistumisesta Smart Tampere -ohjelmaan. Hän osallistuu Smart City -ohjelmatoimistossa muun muassa ohjelman toimintamallien kehittämiseen, yritysrajapinnassa toimimiseen sekä avaintoimintojen resursointiin. Lisäksi Nykänen jatkaa Tredean toimitusjohtajan varahenkilönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Tredean asiakkuusjohtajat vastaavat asiakastoimialan ja sen henkilöstön johtamisesta sekä toiminnan tuloksellisuudesta. He kehittävät asiakastoimialaa ja huolehtivat asiakkaiden ja rahoituksen hankinnasta sekä yrityssuhteista ja sidosryhmäyhteistyöstä.

Välipakka vastaa uudistuvan teollisuuden asiakastoimialasta, joka pitää sisällään mm. valmistavan teollisuuden, älykkäät koneet, additiivisen valmistuksen, biotalouden, kiertotalouden, cleantechin, uusiutuvat energiat ja uudet materiaalit.

Immosen vastuualueena on älykkään kaupunkiseudun ratkaisuihin liittyvä kehitystyö. Näitä ovat esimerkiksi älykkäät rakennukset, älykäs liikkuminen sekä energia-, vesi- ja jätehuollon älykkäät ratkaisut.

Sorvoja puolestaan vastaa tapahtuma-, kävijä- ja elämystalouden asiakastoimialasta. Toimialaan sisältyvät luovat toimialat, media- ja peliteollisuus. Matkailun kehitystyössä Sorvoja tekee kiinteätä yhteistyötä Visit Tampere Oy:n kanssa.

Lisätietoja

Tredea Oy:n toimitusjohtaja
Harri Airaksinen
puh. 040 504 1215
[email protected]


Teksti Elise Kraatila