Siirry sisältöön

Lapsilla mahdollisuus vaikuttaa koulun ja päiväkodin ruokalistaan

Julkaistu 14.11.2016 12.58

Lapsen oikeuksien viikolla 46 Tampereen Voimia kysyy lasten mielipidettä ruokailuun liittyvistä asioista. Päiväkotilapset vanhempineen voivat vastata kyselyyn, jossa haetaan uusia välipalaideoita. Ylä- ja alakouluissa taas äänestetään uutta ruokalajia lounaslistalle.

Tampereen Voimian facebook-sivulla kerätään kommentteja lasten vanhemmilta, isovanhemmilta tai muilta läheisiltä siitä, millainen on hyvä välipala päiväkodissa. Jutellaan lapsen kanssa yhdessä mikä olisi mieluisa välipala ja onko sellaista jo tarjolla. Kaikki välipala-ajatukset tallennetaan ja Tampereen Voimian tuotekehitys hyödyntää niitä välipalalistojen suunnittelussa.

Ala- ja yläkouluissa äänestetään uutta ruokalajia listalle kolmesta eri vaihtoehdosta. Valittavana on tonnikalabolognese, porkkanasosekeitto ja savuporokiusaus. Uusi ruokalaji pääsee koululaisten ruokalistalle ensi vuonna.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna kyseessä on lisäksi juhlavuosi, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta Suomessa. Juhlavuoden 2016 teemana on yhdenvertaisuus lapsia ja nuoria osallistaen. Viikolla 46 lapsen oikeuksien viikon tapahtumia järjestetään ympäri Suomen.


Lisätietoja

Palvelutuotantopäällikkö
Susanna Järvinen
puhelin 040 800 4887
sähköposti [email protected]