Siirry sisältöön

Tule Perheiden taloon viettämään Lapsen oikeuksien päivää

Julkaistu 14.11.2016 10.51

Lapsen oikeuksien päivää vietetään sunnuntaina 20.11.2016 klo 10–14 iloisen tapahtumapäivän merkeissä Perheiden talossa Tampereella.

Leikkivät taaperot
 

Elokuussa ovensa avannut Perheiden talo sijaitsee Tammelassa (os. Itsenäisyydenkatu 21 B 1. krs, käynti sisäpihan puolelta).

Iloisessa tapahtumassa lapset voivat yhdessä tuttujen aikuisten kanssa puuhailla monenlaisia asioita. Ohjelmassa on mm. rintamerkkien, viirien ja heijastinten tekoa, tunteiden tunnistamista, satutuokioita, tarinoita, leikkiä, pokemonien etsimistä, kangaskassien koristelua ja lautapeleillä pelailua yhdessä. Liikkuvasta kirjastosta voi lainata kirjoja ja pelejä.

Tapahtumassa palkitaan myös Vuoden Aikuinen ja Hyvä Haltija sekä jaetaan lastenkulttuurin Lampun henki -palkinto.

Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita ilmaiseen tapahtumaan viettämään yhteistä aikaa mukavan toiminnan parissa. Tapahtuman aikana talossa on avoinna myös kahvila, josta voi nälän yllättäessä ostaa kevytlounasta tai muuta pientä syötävää.

Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen seurakunnat ja useat eri järjestöt, kaikkiaan mukana on noin 20 eri toimijaa. Kaikki Tampereen kaupungin yksiköt nostavat lipun salkoon lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2016.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi marraskuun 20. päivänä. Vuoden 2016 teemana on yhdenvertaisuus. YK:n yleiskokous hyväksyi Lapsen oikeuksien sopimuksen 20.11.1989. Lapsen oikeuksien päivän ilmainen perhetapahtuma on järjestetty Tampereella vuodesta 2003 lähtien.


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Sirpa Koivu