Siirry sisältöön

Presidentti Martti Ahtisaari ja CMI opastavat tamperelaisia koululaisia rauhanvälityksestä

Julkaistu 2.11.2016 16.25

Tampereella vietetään Ahtisaari-päiviä torstaina 10.11.2016. Presidentti Martti Ahtisaari vierailee Hervannassa Tampereen teknillisessä lukiossa, Tredun Hervannan toimipisteessä sekä Etelä-Hervannan koulussa. Ahtisaari-päivien tarkoituksena on lisätä tietoutta rauhanvälityksestä ja tarjota kaikille välineitä riitojen ja erimielisyyksien ratkomiseksi myös omassa arkielämässä.

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative) asiantuntijoiden vierailukohteina on päivän aikana kaikkiaan 20 Tampereen yläkoulua ja lukiota, joissa he kertovat konfliktien ehkäisemisestä ja ratkaisemisesta.

Rauhannobelisti presidentti Martti Ahtisaari on Tampereen kaupungin ja pormestari Anna-Kaisa Ikosen vieraana Raatihuoneella järjestettävällä lounastapaamisella. Iltapäivällä kello 15.15-17.00 Tampereen yliopistolla järjestetään kaikille avoin Ahtisaari-päivien seminaari Kuinka tehdään kaikkien rauha?

Ahtisaari-päivien verkkosivuilta osoitteessa ahtisaaripaiva.fi löytyy kymmenittäin erilaisia interaktiivisia harjoituksia sekä roolipeli, jossa oppilaat pääsevät eläytymään kiristyneeseen konfliktitilanteeseen ja harjoittelemaan sen ratkaisua. Ahtisaari-päiviä järjestää CMI ulkoministeriön tukemana.

Lisätietoja: Ahtisaari-päivien koordinaattori Suvi Tuuli, CMI, puh. 050 322 7157 [email protected]


Lisätietoja

Pormestarin erityisavustaja
Mikko Närhi
puhelin 040 806 3640
sähköposti [email protected]