Siirry sisältöön

Kehitysvammaisille rakennetaan palvelukoti Raholaan

Julkaistu 28.9.2016 19.51

Tampereelle Raholaan, entisen perhetukikeskuksen tontille osoitteeseen Voionmaankatu 32, rakennetaan kehitysvammaisten palvelukoti Piikahaka. Palvelukodin rakentaminen alkaa joulukuussa 2016 ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 alussa.

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunta hyväksyi 28.9.2016 palvelukodin hankesuunnitelman.

Havainnekuva: Palvelukoti Piikahaka
Havainnekuva: Arkkitehdit Siistonen Oy

Palvelukoti muodostuu ympärivuorokautista hoitoa antavasta 12 asukkaan ryhmäkodista sekä sen ympärillä kahdessa kerros- ja rivitalossa olevista tukiasunnoista. Tukiasuntoja on yhteensä 10: yksi kerrostalon jokaisessa kerroksessa sekä kaksi molemmissa rivitaloissa.

Ryhmäkodin asukkaat tarvitsevat apua ja ohjausta päivittäisissä toimissaan. Tukiasuntojen asukkaat selviävät melko itsenäisesti päivittäisistä toimista, ja tarvittavan tuen he saavat ryhmäkodista.

Asumispalvelut tuotetaan kaupungin omana tuotantona. Asukkaille palvelu on maksutonta, mutta he maksavat asumisesta vuokraa, ateriamaksun ja muusta ylläpidosta syntyvät maksut.

Palvelukodin rakentaa Tampereen Vuokratalosäätiö, jolta Tampereen kaupunki vuokraa tilat ehdollisena siihen asti, kunnes sote-ratkaisu selviää. Palvelukodin valmistuttua Tilakeskus tekee vuokrasopimukset asukkaiden kanssa.

Kehitysvammahuollossa laitosasumista puretaan ja uusia asumispalvelupaikkoja hankitaan 20 paikkaa vuosittain erityisesti niille kehitysvammaisille, jotka asuvat vielä vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa. Heitä on noin 250, joista 60 on ilmoittanut tarvitsevansa asumispalveluja lähivuosina.


Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö
Päivi Mattila
puhelin 0500 628 038
sähköposti [email protected]

Hankearkkitehti
Kirsti Hankela
puhelin 0400 970 629
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Arkkitehdit Siistonen Oy