Siirry sisältöön

Kävelyn ja pyöräilyn tyytyväisyyskysely käynnistyi Tampereen kaupunkiseudulla

Julkaistu 28.9.2016 15.04

Kerro näkemyksesi kävelyn ja pyöräilyn olosuhteista vastaamalla Tampereen kaupunkiseudun kyselyyn, joka on avoinna 16.10.2016 saakka. Kyselyssä voi vastata sekä kävelyä että pyöräilyä koskeviin kysymyksiin tai ainoastaan toiseen näistä.

Kävelijöitä ja pyöräilijä Kuninkaankadulla
 

Tamperelaiset voivat antaa palautetta omalta asuinalueeltaan ja Tampereen keskustasta jo viidettä kertaa. Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven asukkaiden näkemyksiä oman kunnan kävelyn ja pyöräilyn sujuvuudesta selvitetään nyt ensimmäistä kertaa. Näiden kehyskuntien asukkaat pääsevät arvioimaan halutessaan myös Tampereen keskustan olosuhteita.

– Työmatkapyöräilijöiden lisäksi toivomme myös varttuneemman väen sekä nuorten kokemuksia kävelystä ja pyöräilystä. Tämän vuoksi tiedotammekin kyselystä myös Wilma-järjestelmän kautta oppilaitoksiin, kertoo kaupunkiseudun liikennejärjestelmäinsinööri Katja Seimelä. Kävelyn kyselyssä selvitetään myös liikuntarajoitteisten kokemuksia.

Kyselyn tuloksia käytetään kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä. Tulokset kootaan toukokuussa 2017 julkaistavaan seudun kävelyn ja pyöräilyn katsaukseen.

Kaupunkiseudun tavoitteena on lisätä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta kulkutavoista 40 prosentista 50–60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Visiona on tehdä Tampereen kaupunkiseudusta kestävän liikkumisen esimerkkialue koko Suomessa. Kaupunkiseudulla pyöräilyn pääreittejä kehitetään vaiheittain. Reitit Tampereelta Kangasalle ja Pirkkalaan parannettiin kesällä 2015 ja syksyn 2016 aikana valmistuu Hatanpään valtatien osuus.

Kyselyyn voi vastata kuntien verkkosivuilla olevien linkkien kautta sunnuntaihin 16.10.2016 asti - Tampereen verkkosivuilla sivulla www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pyoraily-ja-jalankulku.


Lisätietoja

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä:
Liikennejärjestelmäinsinööri
Katja Seimelä
puhelin 040 503 4237