Siirry sisältöön

Keikkatöitä työttömälle mobiilisovelluksella

Julkaistu 28.9.2016 11.03

Tampereen kaupunki osallistuu mobiilisovelluksella toteutettavaan työllistämiskokeiluun. Kaupunki rahoittaa 200 tuntia työtä yhdistyksille työttömän tai nuoren palkkaamista varten. Tekijä saa tunnin työstä 10 euroa, josta vähennetään ennakonpidätys. Ensivaiheessa mukana on MLL Hämeen piiri, mutta muutkin yhdistykset voivat ilmoittaa halunsa osallistua.

Mobiilipalvelu Work Pilots on perustettu lyhytkestoisten ja pienimuotoisten työtehtävien suorittamista varten. Käytännössä yhdistys laittaa Work Pilots -palvelussa avoimeksi työtehtäviään, jonka jälkeen kiinnostuneet käyttäjät ilmoittautuvat haluamiinsa tehtäviin. Työntarjoaja valitsee ilmoittautuneiden joukosta sopivan työntekijän.

Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palveluyksikön johtaja Mika Itäsen mukaan kaupunki haluaa kokeilla ennakkoluulottomasti modernia tapaa työllistää.

– Työtön työnhakija saa ansaita kuukaudessa 300 euroa ilman, että se vaikuttaa tukiin. Toivottavasti moni työtön tai nuori tarttuu tähän tilaisuuteen, vaikka aluksi kyseessä onkin pienimuotoinen kokeilu.

Kaupungin tuella maksetaan palvelun käyttö, työkorvaukset kokeiluun osallistuvien yhdistysten puolesta ja ennakonpidätykset verottajalle.

– Jos kokeilu herättää tarpeeksi kiinnostusta, meillä on valmiudet laajentaa kokeilua, Itänen lupaa.

Vastaavia kokeiluja on tehty ainakin Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa, ja palaute on ollut kannustavaa.

Work Pilots -mobiilisovellus on yritysten lisäksi myös yksityisten henkilöiden käytettävissä. Palvelun avulla voi löytyä esimerkiksi kiireapua kausiluonteisiin töihin. Palvelua voi käyttää tietokoneella tai mobiililaitteella lataamalla Android- tai iPhone -puhelimelle tarkoitetun sovelluksen. Workpilots.fi -sivulta löytyy lisätietoja ja linkki, josta voi ladata sovelluksen käyttöönsä.

Lisätietoja Work Pilot -sovelluksesta antaa Eija Kiviranta: [email protected], 040 7090 150


Lisätietoja

Työllisyydenhoidon palveluyksikkö
Kehitysjohtaja
Mika Itänen
puhelin 040 566 1245
sähköposti [email protected]


Teksti Anna Vilhula