Siirry sisältöön

Eläkkeelle-seminaarista vinkkejä aktiiviseen eläkeikään

Julkaistu 26.9.2016 10.06

Tampereella Sampolassa (Sammonkatu 2) järjestetään tiistaina 4.10.2016 klo 13–16 eläkkeelle siirtymiseen keskittyvä tapahtuma, jossa aktiivista elämää ja hyvinvointia lähestytään keskustelujen ja teemapöytien kautta. Tamperelaisten toimijoiden teemapöydistä löytää käytännön vinkkejä aktiiviseen eläkeikään Tampereella. Seminaarissa pohditaan yhdessä yleisön kanssa tulevaa ja miten voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Tilaisuutta alustavat geriatrian professori Jaakko Valvanne sekä muusikkotaiteilija Lulu Tanhuanpää.

Valokuva: Jaakko Valvanne
Geriatrian professori Jaakko Valvanne on toinen tilaisuuden alustajista. Kuva: Vilja Tamminen.

Geriatrian professori Jaakko Valvanne alustaa aiheesta "Kohta jään eläkkeelle, mitä sitten?". Kohta itsekin eläköityvä Valvanne on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri. Hän on kirjoittanut myös yhdessä Lotta Tuohinon kanssa teoksen "60+ Iloa elämään!", joka opastaa ikäihmisiä parempaan mutta omanäköisempään elämään. Jaakko Valvanteen mukaan vanhustyö tarvitsee toiminta- ja johtamiskulttuurin uudistusta − iloista vallankumousta!

Muusikkotaiteilija Lulu Tanhuanpään aiheena on "Eläkkeellä aktiivisena toimijana". Tanhuanpää on laulaja, sanoittaja ja säveltäjä. Hän on eläkkeellä, mutta toimii silti aktiivisesti. Hän mm. konsertoi ja tuottaa musiikkitapahtumia aktiivisesti. Tanhuanpään alustukseen kuuluu myös lauluesityksiä.

Eläkkeelle-seminaari käynnistää Oletko vai elätkö? – kampanjan, jonka kasvoina Jaakko Valvanne ja Lulu Tanhuanpää toimivat. Kampanjan verkkosivut aukeavat tapahtumapäivänä 4.10.2016.

Tapahtuma on osa Vanhustenviikon tilaisuuksia Tampereella ja sen järjestää Elonpolkuja-yhteistyöverkosto.

Eläkkeelle-seminaari
Tiistaina 4.10.2016 klo 13–16
Klo 13–15 Teemapöydät
Klo 15–16 Alustukset
Sampolan juhlasali, Sammonkatu 2, Tampere
Vapaa pääsy

Tervetuloa!


Lisätietoja

Hyvinvointikoordinaattori
Jaana Ylänen
puhelin 040 800 7874
sähköposti [email protected]


Teksti Susanna Paajanen

Kuvat Vilja Tamminen