Siirry sisältöön

Lukiot lähemmäs työelämää - Tampere mukana valtakunnallisessa hankkeessa

Julkaistu 20.9.2016 10.45

Turun, Kaarinan, Vaasan ja Tampereen lukioissa lähdetään tänä syksynä ideoimaan aiempaa työelämälähtöisempiä lukiokursseja ja oppimisympäristöjä yhteistyössä yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Kyseessä on LukioTEKO – Lukion työelämäyhteistyön kehittäminen -hanke.

- Opettajille on annettu yhdessä opiskelijoiden kanssa vapaat kädet ideoida kurssien sisältöjä ja toteutustapoja. Ainoa reunaehto on, että ne lisäävät lukiolaisten ja heidän opettajiensa tietoa jatko-opintojen ja työelämän vaatimuksista, kuvailee projektipäällikkö Jaana Kilpinen Turun kaupungin sivistystoimialalta.

Työelämän lisäksi Tampereella seudulla kehittämistyössä ovat mukana myös Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Korkeakouluissa työn alla on uudenlaisten lukion teemakurssien kehittäminen yhteistyössä lukio-opettajien kanssa.

- Tavoitteena on, että opiskelijoille voidaan tarjota kursseja, jotka avaavat jo polkuja suoraan työelämään tai korkea-asteen opintoihin, toteaa projektikoordinaattori Pentti Koivisto Tampereen lukiokoulutuksesta.

Työelämälähtöisempää lukiokoulutusta kehitetään LukioTEKO – Lukion työelämäyhteistyön kehittäminen -hankkeessa, jossa ovat mukana Turun, Tampereen, Vaasan ja Kaarinan kaupunkien lukiokoulutukset, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu. Hanketta hallinnoi Turun kaupungin sivistystoimiala ja sitä rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja toteuttajaorganisaatiot.

Ulkoinen linkkiwww.koulutustakuu.fi/lukiotekoLisätietoja

Pentti Koivisto
puhelin 040 159 0953
sähköposti [email protected]


Teksti Jaana Raukola