Siirry sisältöön

Kehitysvammaisille etsitään uusia perhehoitajia

Julkaistu 16.9.2016 8.15

Haluatko jakaa arkeasi kehitysvammaisen lapsen, nuoren tai aikuisen kanssa? Kaikkia Pirkanmaan kuntia palveleva kehitysvammaisten perhehoidon yksikkö etsii kehitysvammaisten perhehoitajia. Haku tämän syksyn perhehoitajien ennakkovalmennukseen päättyy syyskuun lopussa.

Valokuva: Kävelyllä.
 

Kehitysvammaisten perhehoidon yksikkö rekrytoi kehitysvammaisten perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja järjestää heille lakisääteisen ennakkovalmennuksen. Yksikkö ylläpitää perhepankkia perhekodeista, ja välittää perhekoteja kuntien työntekijöille. Tällä hetkellä perhepankissa on 126 perhekotia, joista suurin osa sijaitsee Pirkanmaalla.

Perhehoitajien ennakkovalmennus pidetään Tampereella Hatanpään Sarviksella ja se koostuu kuudesta ryhmätapaamisesta. Tapaamisissa kerrotaan perhehoidosta ja pohditaan yhdessä valmiuksia ryhtyä perhehoitajaksi. Ennakkovalmennus järjestetään ajalla 26.10.2016 - 18.1.2017.

Perhekodit ovat yksityiskoteja, joissa kehitysvammainen lapsi, nuori tai aikuinen on tasavertaisessa asemassa muiden perheenjäsenten kanssa. Perhehoidettava saa hoidon, pysyvät ihmissuhteet ja muun huolenpidon. Perhehoito voi olla tilapäistä, pitkäaikaista tai osavuorokautista.

Perhehoitajalta vaaditaan kiinnostusta ja soveltuvuutta tehtävään. Perhehoitajalle maksetaan hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Lisäksi hänelle voidaan maksaa erikseen harkittavaa perhehoidon käynnistämiskorvausta. Perhehoitaja saa tuekseen vastuutyöntekijän. Lisäksi on tarjolla koulutusta ja vertaistukea.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan kehitysvammaisten asuminen laitoksissa päättyy viimeistään vuonna 2020. Kuntien on järjestettävä kehitysvammaisille yksilöllisiä palveluja, joihin myös perhehoito kuuluu.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Katariina Somppi
puhelin +358417302954
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Leila Airosto
puhelin 040 806 3159
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala