Siirry sisältöön

Liikkujan viikolla tienaat bussilipun jumpaten

Julkaistu 15.9.2016 12.38

Syyskuussa vietettävän Liikkumisen unelmakuukauden aikana rohkaistaan ihmisiä arkiliikunnan kokeiluihin ja yhteistyöhön. Arjen liikkumista tuetaan muun muassa teemapäivillä ja -viikoilla, pop up-tapahtumilla, avoimilla kokeilutreeneillä, lajikokeiluilla, haastekampanjoilla, kävelykokouksilla ja hissittömillä työpäivillä.

 

Ideoita liikkumiseen ja tapahtumia voi jakaa kaikille avoimessa www.liikkuvatampere.fi - verkkopalvelussa. Samalla olet myös mukana rakentamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden sisältöjä.

Kaikkien syyskuun loppuun mennessä ideoita tai tapahtumia jakaneiden kesken arvotaan hienoja palkintoja. Nyt on mahdollisuus voittaa muun muassa Rion olympialaisissa olleita Suomen kisajoukkueen Tunturi-polkupyöriä sekä risteilylahjakortteja Tukholmaan.

Torstaina 15.9. voi nauttia elämyksellisistä bussimatkoista, kun SPR:n vapaaehtoiset tarjoavat musiikkia busseissa ympäri Tamperetta. Lisää elämyksellisiä bussimatkoja tarjotaan Auton vapaapäivänä 22.9., jolloin Laulu Siskot ry esiintyy busseissa klo 17 eteenpäin.

Auton vapaapäivänä 22.9. innostetaan tamperelaisia liikkumaan! Ilmaisen kertalipun voi tienata 20 kyykyllä tai tuolista istumaan nousulla. Ilmaisia lippuja jaetaan kyykkyjä vastaan 22.9. kello 8-10 Keskustorilla Vanhan kirjastotalon lähellä, Linnainmaan Prismalla sekä Koilliskeskuksessa kello 16.30 - 20, Lielahtikeskuksessa Prisman lähellä kello 16-18 ja Koskikeskuksessa Hatanpään valtatien puoleisilla ovilla klo 16.30-20. Tempauksessa mukana olevat tunnistaa vihreistä Liikkuva Tampere t-paidoista.

Lisäksi 20.9.2016 järjestetään MoveUS-projektin loppuseminaari "Kestävää liikkumista älyliikenteen avulla" TTY:llä (SA203 Auditorio, Sähkötalo, TTY, Korkeakoulunkatu 3). Seminaarissa kerrotaan MoveUS-projektin tuloksista sekä keskustellaan älyliikenteestä Tampereella ja älyliikenteen ratkaisujen potentiaalista vaikuttaa ihmisten liikennetottumuksiin.

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere

Ulkoinen linkkiTampereen seudun joukkoliikenne - Nysse

Liikkumisen unelmakuukauden taustalla on Unelmat liikkeelle -verkosto, jossa on mukana 130 paikkakuntaa eri puolilla Suomea. Tavoitteena on osallistaa, innostaa ja verkottaa ihmisiä ja toimijoita.


Teksti Hanne Tamminen