Siirry sisältöön

Tampereella pidetään kansainvälinen kotihoidon SAFE-seminaari 15.–16.9.

Julkaistu 12.9.2016 10.51

Tampereen kaupunki järjestää torstaina ja perjantaina 15.–16.9.2016 kansainvälisen, tulevaisuuden kotihoitoa ja kotona asumista kehittävän ”Sustainable Ageing in Future Europe – SAFE” -projektin kutsuseminaarin. Tampereen tilaisuuden aiheena on erityisesti ikäihmisten asiakasohjaus. Seminaariin saapuu vieraita Ruotsista, Italiasta ja Hollannista.

Seminaarissa esitellään Tampereen kaupungin asiakasohjausmallia, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluja osana ikäihmisten hoitoa, Kotitoria sekä vieraillaan Kuuselan lähitorilla. Lisäksi johtava tutkija Jaana Leikas VTT:ltä pohtii teknologiaa ja ikääntymistä ICT-yhteiskunnassa ja geriatrian professori Jaakko Valvanne kertoo kotona asumisen tukemista viimeisimpien tutkimusten valossa.

Englanninkielisen tilaisuuden esityksiä voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.safeage.eu. Sosiaalisessa mediassa seminaariin liittyvää keskustelua käydään aihetunnisteella #safeage.

SAFE-projektin tavoitteena on kehittää tulevaisuuden kotihoitoa ja kotona asumista. Vuonna 2015 alkaneessa ja kesäkuussa 2017 päättyvässä projektissa on mukana Tampereen lisäksi Helsingborg Ruotsista, Foligno Italiasta sekä WVO-hoiva-alan organisaatio, joka operoi Hollannissa Middelburgin, Vlissingenin ja Veeren alueilla ikäihmisten palveluissa. Jokainen osallistujakaupunki järjestää vuorollaan seminaarin.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Essi Lönnqvist
puhelin 040 806 3192
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala