Siirry sisältöön

Tammelan lähitorin ja Perheiden talon avajaiset Tammelakeskuksessa 3.9.

Julkaistu 29.8.2016 15.30

Tammelan lähitorin ja Perheiden talon avajaisia vietetään Tammelakeskuksessa lauantaina 3.9.2016 klo 10 - 13 (Itsenäisyydenkatu 21, 1. krs).

 

Tampereen kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo apulaispormestari Mikko Aaltonen klo 11. Tampereen Balettiopisto esiintyy ja tanssittaa lapsia klo12 - 12.30.

Kolmeen tuntiin mahtuu kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa ja esittelyjä. Yhteisötaidetta maalaillaan Anne-Pellen kanssa. Lähitorin kävijöiden iloksi lapset askaroivat muovailuvahabileissä luomuksia. Kaikki työt asetetaan näytteille. Satunurkassa satusetä satuilee lapsille, ja RunoCornerissa saa kuulla juuri itselle valikoidun runon.

Touhuilusta voi rauhoittua löhöilyhuoneen riippumatossa. Kaikille kävijöille tarjotaan kahvit ja mehut. Kävijöitä viihdyttää ukulelen soitto.

Avoimien ovien tapahtuma tarjoaa mukavan puuhailun ja ajanvieton lisäksi mahdollisuuden myös selvittää, mitä lähitorilla oikein tarkoitetaan.

Avajaisissa esitelläänkin lähitorin ja Perheiden talon toimintaa. Palveluohjaajat auttavat ja opastavat tutustujia. Kotitori ja Kotipesä-hanke esittäytyvät. Avajaisissa vierailevilla on mahdollisuus kuulla Tuomiokirkkoseurakunnan varhaiskasvatuksesta ja Kulmakahvilan toiminnasta, Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hankkeesta, Kalevan kulman kohtaamispaikka-projektista ja tutustua Armi-tuoliin, lymfa-terapiaan sekä jalkojenhoitoon. Myös lähitorin kahvila viettää avajaisiaan.

Lähitori on osa Tampereen uutta palvelumallia. Lähitorit ovat kaupunginosien asukkaiden kohtaamispaikkoja, joissa on tarjolla matalankynnyksen palveluita, kuten palveluohjausta ja neuvontaa kaikenikäisille. Lisäksi tiloissa järjestetään muun muassa tapahtumia ja kerhotoimintaa.

Lähitorin kanssa saman katon alla toimiva Perheiden talo on kohtaamispaikka, josta saa ohjausta vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä ja tietoa Tampereen kaupungin palveluista. Perheiden talossa järjestetään erilaista perhetoimintaa, kuten vertaistukitapaamisia ja koulutuksia. Perheiden talon palvelut on tarkoitettu kaikille tamperelaisille lapsiperheille.

Tammelakeskuksen ylemmissä kerroksissa toimii Tammelan terveysasema.

Tammelassa vietetään avajaispäivänä myös kaupunginosan korttelijuhlia klo 9 - 22.

Lisätietoja Tammelan lähitorista:
Minna Kaistila / Apukolmio Oy
puhelin 050 407 9576

Lisätietoja Perheiden talosta:
Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]


Teksti Sirpa Koivu

Kuvat Sirpa Koivu