Siirry sisältöön

Opiskelijat, opettajat ja oppilaitokset tempaisevat ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden puolesta 22.8. - #amisliikkeessä

Julkaistu 16.8.2016 14.48

Maanantaina 22.8. Tampereella tempaistaan ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja ammattiosaamisen puolesta. Ammatillisten oppilaitosten opiskelijat, opettajat ja muu oppilaitosväki marssivat kulkueena Sorin aukiolta Keskustorille, jossa kuullaan puheenvuorot ammatillisen koulutuksen puolesta.

Ammatillinen koulutus uudistuu täysin vuoden 2018 alusta. Jo sitä ennen ammatillisen koulutuksen rahoitusta leikataan ensi vuoden budjetissa 190 miljoonalla eurolla. Se voi tarkoittaa 18 000 opiskelupaikan ja yli 2000 työpaikan menetystä.

Amis liikkeessä -tapahtumalla muistutetaan ammatillisen koulutuksen merkityksestä ja ammattiin valmistuvien tärkeydestä elinkeinoelämälle ja yrityksille. Tampereen tapahtuma toimii myös lukuvuoden yhteisenä avajaistilaisuutena. Oman tervehdyksensä tuo apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Tempaus on osa valtakunnallista tapahtumaa. Yhtä aikaa, klo 12 tempaistaan eri puolilla Suomea. Yhteinen viesti on, että ilman ammattiosaajia Suomi pysähtyy. Ammatillisen koulutuksen laadusta ja vetovoimasta on huolehdittava reformin keskellä.

Sosiaalisessa mediassa tempaus näkyy hashtagilla #amisliikkeessä

Tampereen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Sastamalan koulutuskuntayhtymä Sasky ja Tampereen palvelualan ammattiopisto.

Tampereen tempauksen ohjelma

Klo 11 opiskelijat ja henkilöstö kokoontuvat kulkuetta varten Sorin aukiolla
Klo 11.30 kulkue lähtee liikkeelle kohti Keskustoria
Klo 12 alkaen Keskustorilla
- Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäen tervehdys
- Opiskelijapuheenvuorot
- Amistanssi (https://www.youtube.com/watch?v=agpK5rqxVRc)
- Opiskelijoiden musiikkiesityksiä
- Keittolounas tarjolla.


Lisätietoja


Koulutusvientijohtaja
Helena Koskinen
puhelin 040 0236 990
sähköposti [email protected]