Siirry sisältöön

Kulttuuritaloksi muuntuvalla Vanhalla kirjastotalolla järjestetään ennakkotapahtumia ja nimikilpailu

Julkaistu 15.8.2016 15.02

Tampereen keskustan Vanha kirjastotalo saadaan kulttuurin ja tamperelaisten käyttöön toden teolla keväällä 2018, kun tiloissa avataan uusi kulttuurikeskus. Rakennus suljetaan ilmastointiremontin takia vuodeksi 2017. Ennen sulkua Vanhalla kirjastotalolla järjestetään ennakkotapahtumia ja suunnitellaan tamperelaisten kanssa yhdessä talon tulevaa toimintaa. Talolle etsitään myös uutta nimeä.

 

Uusi kulttuurikeskus toteutetaan lähes kokonaan keskittämällä jo olemassa olevia palveluja ja toimijoita yhteisiin tiloihin. Taloon muuttavat Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Maahanmuuttajainfo Mainio, Kansainvälinen toimintakeskus, Pispalan Sottiisi ja Lastenkulttuurikeskus Rulla. Tilaa on kuitenkin myös uusille ajatuksille: salit, aulat, piha ja tuleva kahvila pyritään saamaan mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Ideoita ja kommentteja tulevasta toiminnasta ja tilojen käytöstä voi jättää Vanhan kirjastotalon aulaan syksyn ajaksi rakennettavalle ideaseinälle sekä kaupungin verkkosivuilla. Talolle etsitään syksyn ajan myös uutta nimeä. Nimikilpailu päättyy 4.12. Osallistujien kesken arvotaan pääsylippupaketteja Tampereen kulttuurikohteisiin.

Syksy täynnä ennakkotapahtumia

Kulttuuritalon ennakkotapahtumat antavat syksyn ajan esimakua laajasta kulttuuritarjonnasta, jota talo voisi avauduttuaan tarjota. Luvassa on mm. Tampereen musiikkiakatemian konsertteja, yhteislauluiltapäiviä, taidetestailua Tampereen päivänä sekä akustisia Läsnä-konsertteja, joiden esiintyjinä nähdään suosittuja tamperelaismuusikoita kuten Nicolas Kivilinna, Laura Moisio ja Pekko Käppi.

Pohjakerrokseen muuttava Lastenkulttuurikeskus Rulla tarjoaa syksyllä nukketeatteriesityksen, lastenkonsertteja sekä sirkustemppuilua. Kolmanteen kerrokseen avautuva Maahanmuuttajainfo Mainio tarjoaa puolestaan maahanmuuttoa käsittelevän näytössarjan Teatteri 2.0:n kanssa. Galleriatiloissa nähdään vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Taitelijaseuran Taidelainaamo.

Etkosyksy huipentuu joulukuussa, jolloin talon valtaa Tampere Underground -tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus, jota ovat toteuttamassa mm. Vastavirta, Hirvitalo, PERFO!, Maailman tango, Telakka, AMMR, SWÄG ja muita Tampereen alakulttuurin hahmoja ja toimijoita.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Jaakko Laurila
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Jaakko Laurila

Kuvat Janne Järvinen